2024 113. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2024 15:07
Harika bir kitabın önerisiyle geldim.️ Bu ara polisiye-gerilim türünde okumalar yapıyorum ve çok sevdiğimi ifade etmeliyim. İsveçli #larskepler olarak tanınan yazar İskandinav Polisiyesinde öne çıkan isimlerden. Romanın başlangıç bölümü bir efsaneydi. Kitabımız Avrupa’nın en tehlikeli suçlularını avlayan gizemli bir katilin hikayesini konu alıyor. Karen ve Mars aldıkları bir ihbarla gittikleri dairede buldukları cesetle beraber çeşitli delillere ulaşırlar. bulunanlar içinde dedektik Joona’nın eski eşinin dnasıyla örtüşen bir kafatası bulunur. İşlenen cinayetlerin üzerindeki işaretler Joona’nın geçmişinden bir suçlu olan Jurek Walter’ı işaret etmektedir. Jurek Walter kurbanları toprak altına gömerek orada yaşamlarını sürdürmelerine yetecek hava ve su ile sonra erdirene kadar tutan bir psikopattır. Ancak Jurek yıllar önce ikizi ile dedektif Saga tarafından öldürülmüşlerdir. Durumdan şüphelenen Joona durumu anlatsa da önemsenmez aynı soruşturmada görevli adli tıp profesör de buna dahildir.Saga’yı uyaran Joona ,Jurek hayattaysa intikam alacağı ilk kişilerin kendileri olacağını söyler ve soruşturmayı Saga’ya devreder. Joona’nın artık tek isteği hayatta kalan tek kızı Lumi ve sevgilisi Valeria’ korumaktır. Son sayfalarına kadar gerilimin doruklarda olduğu kitabı türü sevenlere kesinlikle öneriyorum.
LazarusLars Kepler · Doğan Kitap · 202393 okunma