Hayat bakış açınızı değiştirecek bir kitap. Birçok anlamda özgürleşmeyi sağlayacak ve insana mutlu olma cesaretini verecek bir kitap.
Fikirleri ve düşünceleri hazmedebilmek için iki defa okudum. Kitap boyunca 'Genç' ve 'Filizof' arasındaki dialogları okuyoruz. İlk okuyuşumda dialoglar beni biraz yormuştu. Ancak ikinci okuyuşumda konuşmaların yerinde olduğunu düşündüm. Hatta bazı noktalarda genç, filizofun anlattıklarını özetleyebiliyor veya önreklerle daha anlaşılır hale getirebiliyor.
Çok genel konulardan tutun yaşamdaki en küçük ana kadar kapsayacak konular konuşuluyor. Birçok yönden olan olaylara veya durumlara kendi bakış açımızdan yorumlarımızı katıp anlam ve değer yüklüyoruz. Bu bazen sağlıklı olabildiği gibi bazen sağlıksız olabiliyor. Ve bu bizi olumsuz etkileyebiliyor. Bu kitap sayesinde bakış açımızı sadeleştirip olaylara yüklediğimiz anlamları azaltıyor. Buna da 'görevlerin ayrılması' deniyor. Sorumluluklarımızı, yapabileceklerimizi ve başkalarının görevlerine müdahale etmememiz gerektiğini çok güzel anlatıyor. Özellikle kişiler arası ilişkileri düzenlemesi, hayatı oldukça basitleştiriyor.
Bu kitap, kesinlikle benim ara ara okuyacağım ve üzerine daha fazla araştırma yapacağım bir kitap. Herkese okumasını tavsiye ederim. #k:149871ikikendinle Ichiro KishimiFumitake Koga