·432 syf.····Okunma: 20 Ağustos 2024 00:00 Merhabalarr
Büyük beklentilerle başlamadığım sadece beni biraz oyalasin diye başladığım bir kitap olduğunu söylemeliyim. Öyle aşırı aşırı beğendim demek yalan olur ama güzeldi.
Jamie karakteri fantastik derecede muhteşem bir karakterdi. O kadar kibar anlayışlı utangaç ve seksi birisi nasıl olabilirse (bence sadece kitaplarda olabilir) öyleydi. Tamamen bir kadının yazdığı belki olan bir erkekti. Bea da aslında tatlı bir karakterdi ama bazen saçmalıklarını okumak beni boğdu.
Kitabın değindiği yerler çok hoşuma gitti, güzellik standartları ya da alıştığımız 'mükemmel' insan kalıplarının hiçte öyle düşündüğümüz gibi olmak zorunda olmadığını anlatıyordu. Sadece kitap bence gereğinden biraz daha uzundu. Yani yarısı boş geçti sayılır uzatmak için bu kadar yazmaya gerek yoktu.
Kitabın en sinir olduğum kısmı sonlarda yaşadıkları ayrılıktı. Yani Bea inanılmaz saçma ve itici davrandı, Jamie tam güzel davrandı derken geri gereksiz bı anlayışla ilk adımı attı falan bütün kitaptan soğuttu resmen.
Yani neden her kitapta ısrarla bir ayrılık yazıldığını sanırım anlayamıyorum ben çünkü bunu beceremiyor çoğu kişi. Bize gerçekten doyurucu gerçekçi bir ayrılık yazamayacaksınız zorlamayın bitirin.
Ama dediğim gibi genele bakıldığında idare eder bı kitaptı oyalanmak için çerezlik okunabilir.