Puan vermedi·144 syf.····Okunma: 21 Ağustos 2024 11:43 İçten içe defalarca kez belki sorduğumuz soruları bu hikayede Kabil'in ağzından duyuyoruz. Gerçekten bizler kader mahkumu muyuz, yaptığımız şeylerin sorumluluğunun ne kadarı bizim üstümüzde? Hayattaki bazı kararları bizim verdiğimiz doğru, kullanılan el bizimkisi ama kullanan iradenin bizimkisi olduğundan nasıl emin olabiliriz? Yaşadıklarımız, ödüllerimiz ve cezalarımız bizim kararlarımızı sonuna dek etkilerken nasıl diyebiliriz ki "bunu ben yaptım!" .
Kabil'in hikayesi işte böyle başlıyor, kardeşinin ölümünün suçunu tanrı ile paylaşıyor. Tanrının cezası onu gören bir ruhun yaşamasına izin vermekken kabil'in cezası dünya üzerindeki tanrının keyfi işlemlerinde acı çeken insanları görmek oluyor. Bildiğimiz tüm hikayeleri farklı bir bakış açısıyla okuyoruz ve kitabı okurken nedenlerin arayışında olan Kabil'e hak vermeden de edemiyoruz. Eğer dini meseleleri sorgulamak istemiyorsanız bu kitap size göre değil ama içinizdeki şüpheci ve doğrucu ruha seslenmek istiyorsanız sizleri Kabil'in peşinden bir sorgulama yolculuğuna davet ediyorum.