2024 3. kitabı
Sun-Mi Hwang'ın yazdığı ve Pınar Savaş'ın Türkçeye çevirdiği "Uçabileceğini Hayal Eden Tavuk" kitabı, basit bir çocuk hikayesi gibi görünse de, derin temaları ve evrensel mesajlarıyla her yaştan okuyucuyu etkileyen bir eserdir. Kitap, özgürlüğü, hayalleri ve cesareti konu alan dokunaklı bir masal olarak karşımıza çıkıyor. Kitabın başkahramanı Filiz, sıradan bir tavuktur. Kümesin dar sınırları içinde yaşamaktan bıkmış, hayatında bir değişiklik arayan Filiz, yumurtalarını kuluçkaya yatırma hayaliyle yanıp tutuşur. Ancak bu hayal, onun için pek de kolay gerçekleşecek bir şey değildir. Diğer hayvanlar tarafından dışlanır ve çeşitli zorluklarla karşılaşır. Filiz'in bu zorluklarla mücadelesi sizi derinden etkileyecektir. Filiz'in hikayesi, bir tavuğun kuluçkaya yatma arzusunun ötesinde, insan yaşamındaki büyük hayalleri ve bu hayallerin peşinden gitme cesaretini simgeler. Herkesin hayatında gerçekleştirmek istediği hayalleri vardır, ancak çoğu zaman bu hayaller çevresel baskılar veya içsel korkular nedeniyle engellenir. Filiz, bu engelleri aşarak ve kendi yolunu bularak, okuyuculara ilham veren bir karakter haline gelir. Filiz'in kararlılığı ve annelik içgüdüsü, onu sadece bir tavuk olmaktan çıkarıp evrensel bir kahraman yapar. Hikaye boyunca yaşadığı sıkıntılar ve elde ettiği başarılar, okuyucuyu duygusal bir yolculuğa çıkarır. Filiz'in hikayesi, kitap kapağına baktığımızda ilk başta çocuk kitabı türünde gibi görünse de her yaştan okurun okuyup dersler çıkarabileceği bir kitap. Filiz, herkesin kendi hayatında uygulayabileceği önemli mesajlar veriyor bize: Hayallerinizin peşinden gidin, cesur olun ve asla pes etmeyin. Bu kitap, herkesin içinde yatan cesur ruhu uyandırmak için güçlü bir hatırlatma niteliğinde. Kendi hayallerinizin peşinden gitmek için gereken cesareti Filiz'in hikayesinde bulabilirsiniz. Unutmayın, bazen uçabileceğinizi hayal etmek bile büyük bir adım atmak demektir. İşte birkaç alıntı ; "Hayallerinin peşinden giden bir tavuk, sadece tavuk değildir. O, özgürlüğün ve cesaretin sembolüdür." "Aynı türden olmanız büyük ve mutlu bir aile olduğunuz anlamına gelmez. Önemli olan birbirini anlamaktır."
Uçabileceğini Hayal Eden TavukSun-mi Hwang · Genç Timaş · 20203,042 okunma