2024 51. kitabı
Okunma: 21 Ağustos 2024 13:47
KALE YAZAR: CAN TEMEL YAYINEVİ: İKİNCİADAM YAYINLARI SAYFA SAYISI: 200 PUANIM: 10/8 Merhabalar... Bugün #kale ile geldim. Kitabın sonuna kadar merak peşinizi bırakmıyor. 'Bu kapının ardında ne var?' veya 'Bu sefer gözünü nerede açacak acaba?' diye ilerledim bütün kitap boyunca. Gelelim konusuna; Karanlığın içinde senelerce hapis kalan zavallı Temel, karşısında görkemli Kaleyi görünce merakına yenik düşerek çaldı kapıyı. Kapı ardına kadar açıldı ama kimin açtığını göremedi. Karşısında oturan adamda sorduğu soruların cevabını alamadı ve bir kapıdan içeri girdi. Salonun ortasında kocaman, ihtişamlı bir ağaç ile karşılaşır. Görür görmez vurulur resmen. Ağacın çiçeğinden yemek ister ama bahçıvan olduğunu düşündüğü adam izin vermeyip,çiçeklerin zehirli olduğunu ve yemek için ağaçtan izin alması gerektiğini söyler. Ağaç Temel'e bilmeceler sorarak bildiği her bilmece için bir çiçek yeme hakkı verir. Ve o an çiçeğin etkisiyle ortaya çıkan tek kapıdan geçer. Oda kocaman bakır bir saat ve bir bekçi dışında bomboştur. Temel saate dokunmak ister ve dokunur ama hiç bir şey olmadığını fark eder. Fakat bekçi zamanı geldiğinde tekrar saati görmek isteyeceksin der. Odada bir çok kapı vardır ve Temel rastgele birisinden geçer. Temel geçtiği her kapıda farklı bir ortam ve kişiler ile tanışır. Bu şekilde kaleyi keşfetmeye devam ettiğinde bir odada Fare, Aslan ve Cüce ile tanıştı ve öğrendi ki kalenin içerisindekiler, kalenin dışında yaşam olduğunu, farklı türlerin yaşadığını ve kalenin içerisine dışarıdan girilemeyeceğini zannediyorlarmış. Temel, bu düzene sinirlenir ve kaleyi kimin yönettiğini bulma peşine düşer. Acaba kalenin gizemli odalarında Temel'i neler bekliyor? Bu düzeni düzelte bilecek mi?
KaleCan Temel · İkinci Adam Yayınları · 202421 okunma