Kendime Notlar
2024 1. kitabı
Bu eser Türkçe'ye ilk olarak Gönülçelen adıyla çevrildi. Sonrasında bu ismi aldı. Yazıldığı yıllarda basımı yasaklanmış ancak sesini tüm Dünya'ya duyurarak bir çok dile çevrilmiştir. Eser, Holden Caulfield'in ağzından okuldan atılmasıyla başlayan üç günlük süreci anlatır. Holden Caulfield'in amacı bir yıl önce yılbaşı arefesinde başına gelenleri aktarmak olarak dile getirir. Sonrasında Holden, Pencey Hazırlık Okulu'ndan atılarak geçirdiği sinir krizine değinir. Holden eğitim hayatını bir sonraki döneme başvurmayarak ve beş dersin dışında İngilizce hariç dördünden kalarak zora sokmuştur. Sonrasında okuldan atıldığı haberini alır, tatilden sonra da okula dönmeme kararı alır. Çavdar Tarlasında Çocuklar aslında eğitim sistemine getirilen bir eleştiridir. Ayrıca yazarın topluma olan tepkisini ortaya koyar. Bu durumu yazar, bir ergen üzerinden verir. Eserde kullandığı dil de bir ergen dili gibidir. Eser Gerçekçi bir üslupla kaleme alınmış olup dönemin siyasi yapısını da yansıtmaktadır.
Çavdar Tarlasında ÇocuklarJ. D. Salinger · Yapı Kredi Yayınları · 202171,2bin okunma