Gerçekten de hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını gösterir. Başta karakterler ve olay örgüleri size karmaşık gelebilir lakin kitabın ilerleyen sayfalarında neyin ne olduğu ile ilgili Suyun rengi berraklaşır daha akıcı bir hale gelir.
" Bak Diyarbakır'dan Alanya'ya 995 kilometre yol almış oluyorsun bu yol senin izlerini silmeye yeter." aslında bir şeyleri unutmak ya da unutturmak için, izini kaybettirmek için uzuncaaaa bir yola çıkacaksın.
Eğitmen diye karakterin bir sözü çok anlamlıydı" hemşireler kan almak için nasıl insanın kolunda damar yokluyorsa Sen de sorguladığının içinin damarını bulmaya bakacaksın insan yarayı kolay kabaran yerinden alır İşin sırrı budur."
Kitapta En çok beni etkileyen kısmı "yüzyılların nice zulmünden kalma derin bir derin yas duygusu diyor." Rojda. Ne kadar doğru ve yerinde bir söz coğrafyanın sosyokültürel geçmişi insanların yüzlerine bir tarihi yansıtmaktadır.Bilge adam boşuna dememişti :Coğrafya kaderdir diye.
Kitabın görseli bir nevi ana temayı yerinde bir şekilde mesajı doğrudan vermektedir. Yakın geçmişe ışık tutan Mungan bilgi birikimini ve yazarlık yeteneğini muhteşem bir şekilde kelimelere dökmüş.
Murathan Mungan995 km