İnsanlığa korkunç bir öfke ve nefret güden bir müzisyen Bay S.
Hayatı sorgulayan bir metafor.
«" Bir melodi duymak ister misin, bizzat enstrümanı kendin olduğun? Zihnin hiç böylesi bir saçmalığı düşlemiş miydi? Peki kimisi için bu sapkınca düşüncenin hayranlık uyandırıcı olabileceğini söyleseydim? Ben bir sanatçıyım ve sen ellerinden çıkan güzide bir eser... Kulaklardaki bir melodi'ye dönüşeceksin adeta ilahi bir tını gibi. Sana saygı duyuyorum ve sana imreniyorum artık korkmana gerek yok."»
Son gösterisine hazırlanırken , enstrümanını oluşturacağı beden ile son konuşması. Okurken bunu yapabilecek sapkın bir ruha eşlik etmek ürkütücüydü. Ama okuyucusuna sunduğu bakış açısıylada sorgulatan bir yanı vardı.
Herkes bir yere ait olmak ister.
O sona doğru yaklaşırken, bütün zihinlerde oluşturacağı sonsuz taht'a aitti artık.
Tanıdıklarına , dostlarına, sohpet arkadaşlarına hazırladığı son gösteriye hazırlanıyor du. Herkes büyük bir heyecanla o günü bekliyordu. Ama kimse ne yaptıgına dair hiçbir fikre sahip değildi.
Taki son gün gelene kadar bütün hazırlıklarını yapmıştı ve o dahiyane enstrümanını sahneye çıkarmıştı herkes gördüğü karşısında büyük bir şok yaşıyordu. Ama çalmaya başladığında büyük bir sessizlik oluştu ve herkes bu büyüye kapılmıştı.
Gösteri tamamlanmıştı artık.
«" başından beri haklıydım" dedi Bay S.
"Siz insanlar iyi sunulduğu vakit bir insanın ölümünü dahi zevk ve izleyebilirsiniz. Çürümüş yalandan ahlaklara sahip canavarlarsınız. Katil olan ben değil bundan keyif alarak dinleyen sizlersiniz..."»
Ve gösterini sonunda asıl ihaneti ona kalbi yapmıştı... Ve asıl gösteri ozaman sonlandı...
Aslında insanlığın özünde olan korkunç canavarı ortaya çıkarıp eleştiren bir kurku.
Kalemi tebrik ediyorum ve okumanızı tavsiye ediyorum #fadiktavsiyesi Fırat Serin
GösteriFırat Serin · Siyah Beyaz Yayınları · 202435 okunma