Kitabın girişi hakkında BİRAZ Spoiler var!
Herkese merhaba! Polisiye macera tarzı kitap mı arıyorsun? “Otuz Dokuz Basamak” seni bekliyor! Hikâye şöyle başlıyor: Dairenizde oturuyorsunuz, sakin bir hayatınız var. (Karakterin sakinliği sevdiği de söylenemez) Komşularınızdan biri çıkıp size siyasi sırlar açıklıyor. Onu bir süre kendi dairenizde saklamak zorunda kalıyorsunuz. Bir gün eve geldiğinizde komşunuz yerde ölü şekilde yatıyor. Artık komşunuzun size verdiği sır ve bıraktığı defter sizinle beraber!
Hikâyenin devamı bu sırrın peşinde devam ediyor. Heyecanlı ve aksiyonlu denebilecek seviyede. Ancak o kaçış bir zaman sonra tekrara düşüyor. Bu konu puan kırma sebeplerimden biridir. Geri kalan kısıma baktığımızda okuması çok rahat, hikâyenin sürükleyici olduğunu söylemeye gerek yok. İngiltere ve Birleşik Krallık coğrafyasına hakim değilseniz biraz yerleri yadırgayabilirsiniz. Tabii bu da çok önemli değil. Siyasi sırlar demiştik, o da kitabın 1. Dünya Savaşı hemen öncesinde geçmesinden dolayı. Ben okurken çok zevk aldım, sonunu merak etmiştim ama pek beklediğim gibi olmadı. Kitabın sonu ve biraz tekrar düşmesinden dolayı yukarıdaki puanını aldı. Okuyacaklara şimdiden iyi okumalar!
Kaan GülOtuz Dokuz BasamakJohn Buchan