2024 46. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2024 13:14
Öncelikle, lisede veda ettiğim fantastik kitaplara bu kitapla geri döndüğümü açıklamaktan büyük bir mutluluk duyarım. Kendimi geliştirme veya faydalı bilgiler okuma adına kurgu kitapları bir kenara itişimin hayal gücümü ne kadar zedelediğinden haberim yokmuş maalesef. Bu kadar hoşuma giden bir kitap hakkında size de birkaç bilgi vermek isterim; Kitabımız Lord Hükümdar adında bir diktatör tarafından yönetilen bir dünyada geçiyor. Dünyanın tabiat şartları da bozulmuş durumda; sis ve küllerle dolu bir gökyüzü, gökten yağan kül yağmurları, mavi ve mor renkteki çiçek açmayan bitkiler... Halk birden fazla elementi(demir, çelik, bakır vb.) kullanabilen Sissoylular, yalnızca bir elementi kullanabilen Siskanlar ve hiçbir özelliği olmayan Skaalardan oluşuyor. Farklı türde yaratıklar da var ama onları kitabı okuyunca tanırsınız... Kitap binlerce yıldır Lord Hükümdar tarafında zalimce çalıştırılan, öldürülen skaaların isyan etme ve Lordu yıkma planları ile başlıyor. Çete liderimiz Kalsier, uzun zamandır böyle güzel bir karakterin hasretine çekiyormuşum bilmiyordum, direnişe öncülük ediyor. Arkadaşları ve kitabın başında şans eseri karşılaştığı sissoylu Vin ile isyanı gerçekleştiriyor. Kalsier ve Vin başlı başına mükemmel karakterler, aralarındaki usta çırak ilişkisi keşke daha fazla okuyabilsem diyeceğim cinsten, çetenin üyeleri ve kendi içlerindeki esprili iletişimleri de aynı şekilde. Bilmiyorum, uzun zamanıdır fantastik okumamamdan kaynaklı mı kitap bu kadar hoşuma gitti yoksa gerçekten güzel mi? Ben ikincisinde yanayım sanırım, element evreni beni hayli içine çekti diyebilirim. Çeviride yer yer hatalar olsa da su gibi akan bir kitaptı benim için, fantastik severlere şiddetle tavsiye ederim. İyi okumalar :) . "Ben onun rüyasının gerçek olmasını sağlamaya karar verdim. Çiçeklerin geri döndüğü bir dünya yaratacaktım; bitkilerin yeşil olduğu, gökten küllerin yağmadığı bir dünya..." Sesi kısıldı ve sustu, içini çekti. "Biliyorum. Ben deliyim."
Sissoylu - Son İmparatorlukBrandon Sanderson · Akılçelen Kitaplar · 20141,874 okunma
Alasım geldi. 🫠 Ben de en son lisede fantastik kitaplar okumuştum. Uzun zamandır da okumuyordum, gerçekten insanı hasret bırakıyor…
Elif Kurt
Ben pdf halini okumama rağmen kitaplığıma alacağım sanırım 🙆🏻‍♀️ şiddetle öneririm