Abdullah Ataşçı Yara Bende Kitap İncelemesi
2024 11. kitabı
Abdullah Ataşçı'nın "Yara Bende" kitabı, çocukluğumun geçtiği Elazığ'ın Salıbaba mahallesini hatırlatan ve benim için çok özel bir kitap oldu. Kitap, yalnızca bir roman olmanın ötesine geçerek, geçmişe dair anılarımı yeniden canlandıran bir deneyim sundu. Salıbaba, anılarımda tozlu yolları, sıcakkanlı insanları ve mahalle kültürü ile zihnimde çok özel bir yer edinmişti, Ataşçı'nın eseri, kitabı okurken her satırda bu nostaljik duyguları tetikleyerek beni sanki zaman yolculuğuna çıkardı. Ataşçı, sadece mekânları değil, aynı zamanda insan ruhunun derinliklerini de büyük bir ustalıkla keşfe çıkıyor. Her karakter, her olay, okurun zihninde güçlü bir iz bırakıyor ve bu da kitabı benim için çok daha etkileyici kıldı. Kitap, bana sadece eski anılarımı yeniden hatırlatmakla kalmadı, aynı zamanda hayatın farklı yönlerini, insan ilişkilerini ve içsel çatışmaları da yeniden düşünmemi sağladı. Bu nedenle, "Yara Bende", benim için sadece bir kitap değil, aynı zamanda bir anı defteri oldu; her sayfasında, çocukluğumun izlerini bulduğum ve kendimi yeniden keşfettiğim bir eser olarak kalbimde çok özel bir yer edindi. Zeynep Yara Bende Abdullah Ataşçı
Yara BendeAbdullah Ataşçı · Everest Yayınları · 2023100 okunma