2024 8. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2024 16:45
Hale Acun Aydın uzun süredir sosyal medyada takip ettiğim biri. Zaman zaman bloğunu altüst etmişliğim, kendime dersler çıkartmaya çalışmışlığım vardır :) Kitap çıkalı uzun süre oldu, fakat ben erteliyordum okumayı. Taa ki yazlık-kışlık dolap değişimi yapana kadar. Miss gibi bir bahar ayında 3 günümü o dolaba harcadım maalesef :( Üzerine her gün yaşadığımız iklim krizi. Hemen kitap alındı ve okundu. Kitap sadece minimalizm üzerine değil; minimalizm, sadeleşme ve sürdürülebilirlik üzerine. Minimalizm diyince aklınıza hemen 30-60-100 parça ile yaşama vaadi veren yayınlar gelmesin. Hale onların aksine herkesin biricikliğini ve bu yüzdende ihtiyaçların farklılık gösterebileceğini, dolayısıyla herkesin minimalizmi yaşayış tarzının farklı olabileceğini söylüyor. Bu da hayata geçirmeyi daha eğlenceli kılıyor. Ben yavaş yavaş okuduklarımı hayata geçirmeye başladım, zamanla dahada iyi olacak eminim. Ve daha iyi bir dünya için sizleride bu kitabı okumaya davet ediyorum. (Kitapta en çok aklımda kalan şeyi söylemek istiyorum. Hani, iklim krizi ile ilgili ben tek başıma ne yapabilirim ki, ne kadar etkileyebilirim ki diyoruz ya, bizim bireysel tercihlerimiz büyük firmaların tercihlerini, üretim stratejilerini etkileyecek. O yüzden kendinizi küçümsemeyin ;) ) Sadeleşerek Özgürleş Hale Acun Aydın
2024 Okuma Raporları
Sadeleşerek ÖzgürleşHale Acun Aydın · Metropolis Yayıncılık · 202325 okunma