Kidston, 1919'da "Kürtleri kullanmamız çıkarlarımız gereğidir" derken, Elçilik Müsteşarı Hohler, "Kürt sorununa verdiğimiz önem Kuzey Mezopotamya (Kuzey Irak) bakımındandır. Kürtlerin ya da Ermenilerin durumu beni hiç ilgilendirmiyor." diyordu.
Aslında Araplara yapılanın aynısı yapılacak idi. Tıpkı Araplara Filistin'de Irak'a Suriye'de bağımsızlık teklifi verip sonradan mandayla o topraklara çökmeleri. Hatta aslında Suriye, Irak, Ürdün Filistin gibi bir devlet değil de bugünkü Kuzey Irak sınırlarından Yemen'e uzanan tek bir Arap devleti vaat ediyorlardı. Araplar'da atladı. Kral Abdullah Biz Osmanlı'ya Neden İsyan Ettik? kitabında Arapların sonradan parçalanmasını belli ediyor:
"Türkler her istediklerini yaptılar, fakat her durumda Türklüklerini korudular. Bizlerse farklı farklı gruplara ve fırkalara ayrıldık. Her birimiz başımıza ayrı birer yönetici seçtik, her kafadan farklı bir ses çıkar oldu."
Sanki Kürtleri çok sevdikleri için kışkırtıyorlar. Ordaki petrol için yapıyorlar. Budala Kürtler de atlıyor. Tarih okumasını bilseydiler yapmazlardı, böyle isteklerde bulunmazlardı Türkiye'ye bağlı olurlardı.