Kitabı çok beğendiğimi iddia edemeyeceğim. Okurken gerçekten çok sıkıldım, günlerce sehpamın üzerinde bekledi. En sonunda ‘artık bitireyim de kurtulayım’ diyerek kendimi okumaya zorladım.
Kitabın yarısından sonra bölümleri yalnızca diyaloglar üzerinden gözlerimle tarayarak okumaya başladım. Gerçekten güçlü bir kitap olsaydı tam anlamıyla okumadığım bir sayfa bile olay akışı açısından büyük bir eksik olurdu. Ama hiçbir şey kaybettiğimi düşünmüyorum çünkü sonu zaten çoookk tahmin edilebilir ve klişe bir sondu. Bu konu üzerinden yazılmış en az on bin kitap vardır.
Konusu yine de fena değildi ama işleyişinde de bir şeyler eksikti. Ben kısa bölümlerden oluşan kitapları sevmiyorum, bence bölümlerin uzun olması hikayenin bütünlüğünü korumak açısından daha sağlıklı. Muhtemelen birkaç sayfada biten bölümler bende çocuk romanı okuyormuş hissiyatı yarattığı için sevmedim. Zaten dili de kuvvetli değildi, bu da eklenince beni iyice soğuttu. 16 yaşında olsaydım seriyi kesinlikle çok severdim ama 28 yaş için bence yetersizdi.
Bu seri sosyal medyada güçlü bir pr ile şişirilmiş oldukça sıradan, kesinlikle beklentimi karşılamayan bir seri oldu.