Bu kitaba bir şans verin...
2024 26. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2024 22:48
Yaklaşık 4 senedir kitaplığımda gerçekten unuttuğum bu kitabı bitirdiğimde "ben bu kitabı neden daha önce okumadım" diyerek kendime kızdım. Sonra düşününce "sanırım şimdi okunması gerekiyordu" diye yanıt buldum. Çünkü kitabı okurken öyle anlar yaşadım ki kendi içimde cevap bulamadığım bazı sorulara nokta getirdim. Yazarın Leyla Bilginel kendi hayat hikayesi olan, kedisinin de dediği gibi belki ilk ve son olan kitabı #k:89411... Aslında çevremizde bu yaşamlar üzgünüm ki fazlasıyla mevcut. Yazarımız bir şekilde bu günleri kendi zekasını kullanarak atlatmayı başarmış. Beni en çok etkileyen yerlerinden olan okuma isteği için babasıyla yaşadığı olaylar ki bunun için daha 12-13 yaşlarında yapmış olduğu açlık greviydi. Bunun dışında kitapta beni fazlasıyla etkileyen bir yer oldu. Sayfa sayısı: 183 " Umutların yok olursa beyin ölümün gerçekleşir." cümlesi... Sonra aklıma annem geldi. Annemin de yaşanmışlığı, üzüntüleri, yaşadığı acılar gerçekten umutlarını yok etmiş, benimle yaşadığı o harika anlara da mı tutunamamıştı... Bu düşündüğüm asla isyan değildi ama aklımı kurcaladı bir kere. Neyse... Kısacası her ne olursa olsun hayatın içinde nasıl bir karanlıkta olursak olalım mutlaka ışığı görmemiz için sabretmemiz. Her ne olursa olsun her sabrın yolunun güzelliğe açıldığını, düşüncelerin, kelimelerin gücüyle ve tabi ki sabırla herşeyin altından kalkabileceğimizi vurgulamış. Kelimelerin gücüne fazlasıyla bende inanıyorum. Bu kitaba bir şans vermenizi dileyerek kitabın son cümlesiyle bu yazımı da bitiriyorum. İNANMAK, HER ŞEYİN ANAHTARIDIR!
Sendeki BenLeyla Bilginel · Olimpos Yayınları · 2017417 okunma