Puan vermedi·335 syf.····Okunma: 25 Ağustos 2024 02:10 Romantik Hareket-Seks, Alışveriş ve Roman (The Romantic Movement-Sex,Shopping and the Novel 1994)
Alain de Botton (1969, 54y)
Çeviren: Ahu Sıla Bayer
ilişkiyi daha çok talep edenle istenen arasındaki dengenin zamanla dengesizliğe dönüşme sürecini aşama aşama analiz eden, arzunun sahne arkasındaki nedenlerini felsefi ve psikolojik taraftan da açıklayan, akıcı ve başarılı bir roman. Önerilir
..zeka, nükte ve sezgi gücü..
..modern aşkın yalanları, doğruları ve zaafları..
..sanat ve aşkın doğası..
..reklamcı Alice, bankacı Eric..
..yaşadığını hissetmek..
..filmden gerçek yaşama geçişteki o acılı an..
..ihtiyaç temelli olmayan tüketim..
..derin bir kimlik sorunu..
..toplum tarafından kabul edilmiş bir kimliğe bürünme çabası..
..aşkta güçlü olmanın yolu, hiçbir şeyi umursamama yetisine sahip olmaktan geçer..
..herkes ölmek zorundadır ve ölüm herkesi bir çeşit filozof olmaya zorlar..-Montaigne-
..tatil..mucizevi şekilde ‘kendini de’ geride bırakacağı.. ‘ben’ i tamamen değiştireceği yanılsaması..
..keskin seçimlerden kaçınmışızdır hep.. çünkü seçimler, davranışlarımızı olayların doğal akışına bırakmamızı engeller..
..yanılsama..iç isteklerin hayaline kapılıp dış gerçekliğin varlığını reddetme..
..AŞK, insanın bir başka insanla arasındaki farkı abarttığı HEVESLİ bir süreçten başka bir şey değildir.. -George Bernard Shaw (1856-1950, 94y)
..Eric’ in Alice’ e sunabildiği şeyler çekiciliğini yitirmişti artık..