···Okunma: 24 Ağustos 2024 14:04 Kitap özetidir bolca spoiler bulunur.
Kitabın özetine geçmeden önce kendi düşüncelerimden bahsetmek istiyorum seride en çok seveceğimi düşündüğüm kitap olarak tahmin etmiştim çünkü ilk kitapta da olan sergei karakterini çok fazla merak ediyordum ve ilgimi çekiyordu hikaye örgüsünde beklediğim şeyi bulamadım eğer beklentiye girmeseydim kesinlikle kitaba 10 10 verirdim fakat ilk kitaptan beri bu karaktere karşı beklentim çok yükseldiği için puanımın düşmesine sebep oldu onun dışında seri zaten güzel dark roman okumayı seviyorsanız zoraki evlilik teması hoşunuza gidiyorsa bu seriyi okumanızı tavsiye ederim kitapları kısa puntoları büyük rahatça okunabiliyor olaylar gayet hızlı gelişiyor. Kitabın özetine gelecek olursak kitabımız kadın karakterin babasını öldüren kişinin elinden kaçması ile başlıyor Angelina uyuşturucu ticareti yapan bir adamın tırına biniyor ve Amerika'ya gitmeyi hedefliyor erkek karakterimiz ise tırı durdurup tırı patlatıyor ve kızı oradan alıp kaçırıyor kızın durumunun çok kötü olduğunu görünce evine götürüp tedavi ettirmeye başlıyor daha sonra kızın kim olduğunu önemli bir mafya üyesinin kızı olduğunu öğreniyor kız uyandığında ise tamamen farklı bir kişiliğe bürünüp sergeiye yalanlar söylüyor tüm doğruları bildiği için kadına inanmıyor ve ona tüm doğruları anlatana kadar bu evin içerisinde kalacaklarını söylüyor.. kadın ise eğer gerçekleri söylerse elinden kaçtığı adamın eline verileceğini düşünerek bir türlü doğruyu söyleyemiyor sergei çocuk yaşta savaşlara katılmış devletin bir silahı olarak yetiştirilmiş bir karakter gittiği görevlerde ağır şeyler yaşadığı için psikolojisi bozulmuş ve bazen hayal ile gerçeği ayırt edemeyerek gözleri açık bir şekilde rüyalar görmeye başlıyor ve bu durumda ona birisi dokunduğu zaman veya refleks yaptığı zaman direk onu düşman olarak algılayıp saldırıya geçmeye başlıyor. Fakat bu huyu Angelina sayesinde yavaş yavaş azalmaya başlıyor angelina'nın ona olan ilgisi şefkati onunla konuşması gayet normal ve sıradan muhabbetler etmesi onu bu transtan yavaş yavaş çıkarıyor bunu fark eden diğer üyeler Angelina ile bir anlaşma yapmak istiyorlar Angelina sergeyin abisine tüm gerçekleri anlatıyor sergen'in abisi ise ona yardım edebileceğini ancak 6 ay boyunca her gün yanında durmasına ve ona iyi gelmesini istediğini söylüyor Angelina bu anlaşmayı kabul ediyor. Aynı evin içerisinde yaşayan ikili birbirlerinin çekimlerine karşı koyamıyorlar ve giderek yakınlaşmaya başlıyorlar ikisi de birbirine yavaş yavaş aşık oluyor fakat bir gün angelina'nın düşmanları angelina'yı buluyor ve Angelina sergiye zarar gelmesini istemediği için onun yanından kaçıyor sergei gerçeği bilmediği için angelina'nın onu terk ettiğini düşünüp psikolojik bir bunalıma giriyor fakat gerçekleri öğrendiği zaman angelinayı kurtarmaya gidiyoruz ve tabii ki mutlu sonla biten bir kitap oldu sergeinin yardımcısı yardımcısı mı demeliyim yoksa babası mı ya da eğitmeni mi demeliyim bilemiyorum ama felix'i de unutmamak lazım Felix serge eğitmiş eğitimden sonra görevden alındıktan sonra da onu yalnız bırakmamış evinde onunla beraber yaşayan bir kişi.