Hayal kırıklığı
2024 21. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2024 22:02
Esra Ezmecinin birçok kitabını okuyan biri olarak şunu rahatlıkla diyebilirim kitabın yazarın ilk kitabı olduğu çok bariz. Kurgu çok zayıf ve konusu da saçmaydı açıkçası kitapta tek beğendiğim kısım güzel sözlerin bulunmasıydı. Özetlemek gerekirse bir psikoloğun hayatını anlatıyor. Kendisi ve çevresindeki insanların travmaları nedenleri ve bunların nasıl onları etkilediği söz konusu. Psikolojik bir çalışma için grup terapisi yapıyor gibi gözükse de aslında mesleğini ihlal edip kendi için çevresindeki insanların hayatını mahveden insanları seneler sonra bir araya toplayıp kendi kafasında oluşturduğu soru işaretlerini yanıtlamaya çalışan normal gibi gözüken ama özünde çoklu kişilik bozukluğuna sahip psikologun grup terapisi serüvenini anlatıyor. Kitabın yarattığı algı da toplum açısından çok sıkıntılı. Herkesin hataları mevcut evet ama bunlar öyle basit hatalar değil, yanlış demek daha doğru olur bunlara. Kitapta da herkes özünde yaptığı kötülükleri geçmişi, çocukluğunda yaşadığı travmalar sayesinde yapıyor imajı veriliyor. Özellikle kitabın sonunda psikolog olan Ezgi'nin annesini öldürmek için (sırf geçmişinde ona iyi davranmadığı için) yaptığı hareketler hatta kendine çoklu kişilik bozukluğu tanısı verdirmesi dehşete düşürdü açıkçası. Yani bi kitabın sonu ancak bu kadar saçma ve alakasız bitirilebilirdi hiç beğenmedim. Yazarın diğer kitapları çok güzel psikolojik tahlilleri içeriyordu bu yüzden çok heyecanla başlamıştım kitaba açıkçası hayal kırıklığına uğrattı.
Süt LekesiEsra Ezmeci · Destek Yayınları · 20204,291 okunma