2024 10. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2024 19:06
Siz de hayır diyemeyenlerden misiniz? Hayır Diyebilme Sanatı, hayır diyemeyenlere yönelik öz farkındalığı oluşturma/artırma amacı taşıyan bir kitap olarak bu soruya karşılık geliyor. Gündelik yaşantımızda, iş hayatımızda ve hatta daha kapsayıcı bir ifadeyle hayatın hemen hemen her noktasında “kabul görememe korkusu” ile isteklerimiz dışındaki teklifleri reddedememe, hayır diyememe sorunuyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu noktada bana kalırsa anahtar kelime “kabul görememe” olarak belirlenebilir. İnsanın sosyal bir varlık olmasındandır ki ait olduğu toplumda/toplulukta kabul görememesine, dışlanmasına dair ihtimaller onun bireysel davranışlarını şekillendiren unsurlar olarak görünüm kazanabilir. Hem her şeyin kaynağı hem de her şeyin sonucu olabilmesi açısından kabul görememe, iradeye ket vurarak eylemlerimizi hedefinden şaşırtabiliyor. İşte by kitapta hayır diyemediğimiz basit ama çoğunlukla gerçekleşen olaylar örnekler halinde okurun gözleri önüne seriliyor. Kitap ayrıca gün içerisinde yaşayabileceğimiz en muhtemel ve çoğunlukla bizlere anlamsız görünen olaylar karşısında dahi eylemlerimizin karşımızdaki kişide yaratacağı etkiyi göz önünde bulundurarak “evet” denilmesinin telafisi güç zararlar doğurabileceğini anlatıyor. Gönülsüz bir evet mi, yoksa gönüllü bir hayır mı iç huzuru korur muhakemesine yönlendiren bu kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Keyifli okumalar dilerim.
Hayır Diyebilme SanatıMüthiş Psikoloji · Destek Yayınları · 202417,7bin okunma