Kitabımız iki psikolog tarafından yazılan yardım kitabı niteliğinde bir kitaptır. Bireylerin hayatı boyunca süren sorunların üstesinden gelmek için çoğunluğun sahip olduğu 11 şemadan bahsediliyor. Bu şemalardan kendimize uygun olanı bulup bu alanda öğrenmemiz gereken her şeyi detaylı bir şekilde sunmuşlar. Bu kitabı okumaya başlamadan hayatıma bu kadar katkı sağlayacağını bilmiyordum. Kendimde fark edemediğim veya fark edip sebebini bilmediğim şeylerin sırlarını ve düzeltmek için yapmam gerekenleri öğrendim. Sadece kendimi değil aynı zamanda aile bireylerimi daha iyi tanımamda da aşırı yardımcı oldu. Küçük bir psikolog edasıyla yakınımdakilerin çocukluklarına ve bazı travmalarının sebeplerine inmiş bulundum.
Kendinizi sevmeniz ve sorunlarınızla yüzleşmeniz, sebeplerin derinlerine inmeniz gerekir. Gerçekten her şeyin başı çocuklukmuş bunu da çok net idrak ettim. Okuyuculara ışık tutacağına ve kendimizi tanımada önayak olacağına inanıyorum. Daha üretken ve hayatınızdaki engellerden kurtulmuş bir yaşamda olmak istiyorsanız okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum ben çooook beğendim.