2024 6. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2024 02:29
Sapiens: Zihnimizi Uçsuz Bucaksız Bir Yolculuğa Çıkaran Bir Eser Yuval Noah Harari'nin "Sapiens"ı okumak, insanlık tarihine yepyeni bir pencereden bakmak gibiydi. Kitap, evrimsel süreçten modern dünyaya uzanan kapsamlı bir yolculuğa çıkarırken, zihnimde bir fırtına kopardı. Harari'nin akıcı ve sürükleyici anlatımı sayesinde, tarihsel olaylar birer roman sayfası gibi akıp geçti. Özellikle "Bilişsel Devrim" ve "Tarım Devrimi" gibi dönüm noktalarını ele alış biçimi beni çok etkiledi. Homo sapiens'in nasıl diğer türlerden ayrışarak dünyanın hakimi olduğunu, dilin ve hayal gücünün bu süreçteki rolünü anlamak, insan doğası hakkında daha derinlemesine düşünmeme vesile oldu. Kitap sadece tarihsel bir anlatı değil, aynı zamanda felsefi bir sorgulama. Din, para, devlet gibi kavramların kökenleri ve günümüzdeki etkileri üzerine yaptığı derinlemesine analizler, mevcut dünya düzenini sorgulamama neden oldu. Harari, insanlığın geleceği hakkında ortaya attığı sorular ise zihnimde uzun süre yankılandı. "Sapiens", kesinlikle okunması gereken bir kitap. Hem bilgileniyor hem de düşünmeye teşvik ediliyorsunuz. Eğer insanlık tarihi, felsefe ve geleceğimiz hakkında daha fazla merakınız varsa, bu kitap tam size göre. Harari'ye, bu eşsiz eser için minnettarım.
Hayvanlardan Tanrılara: SapiensYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 202342,6bin okunma