Hadula, Frangoyannu, Yannu isimleriyle geçen alternatif tıpla ilgilenen yaşlı bir kadının akıl almaz yolculuğu...
O dönemlerde alternatif tıp veya psişik görüyle ilgilenenler 'cadı' diye anılırdı. Çokça da batıl inançlar hâkimdi.
Sultan Mahmut dönemini anlatırken önceden grupların yağmalama yöntemi ile kazançları varken devletin el koyması ile bu yağmalamanın yerine vergilendirme yönteminin geldiğini vurgulamıştır. Bir diğer örnekleme tekniğinde Themis Kanunu'ndan ve Zebur'dan bahsetmeden geçmiyor.
Her insan ebeveyn olamaz. Elbette ki ebeveyn olmak zordur ancak bilinçli anne babalar olmasını yeğleriz. Çocuk dünyaya geldiği andan itibaren ebeveynlerde de değişiklik meydana gelir ancak bu değişikliğin ceremesini çocuklar ödememeli. O dönemde hâkim olan cinsiyet ayrımının günümüzde de devam ettiğini maalesef görmekteyiz.
Farklı toplumların bir arada yaşadığını görmek mutlu etti. Türk toplum yapısı ile de benzerliği dikkatlerden kaçmıyor.
Hadula'nın oyuktaki ve sahildeki maceralarından keyif aldım.
Birlikte kitap okumanın güzelliği aynı hisleri paylaşmanız ve aynı düşüncelere sahip olmanızda bitiyor. Çok değerli arkadaşım, hocam, kitap dostum olan GoodNightMoon 'a teşekkürü borç biliyorum ve birlikte yine keyif alarak okuduğumuz nice kitaplarımız olsun.
Sizi alıp başka diyarlara götüren nice kitaplar ve birlikte bu yolculuğa eşlik eden nice kitap dostlarınız olması dileğimle... Keyifli okumalar...
HadulaAleksandros Papadiamantis · Jaguar Kitap · 2022695 okunma
Kadın olmanın yükünü, anneliğin ağırlığını , yalnızlığı,yoksulluğu sonuna kadar hissettiren bir kitap #k:39118. Birlikte okumak ve tartışmak da çok keyifli canım @Greenica. Daha nice kitaplara 💐
Derler ki toprağın ruhu kadının ruhuyla aynıdır. Dünya değişse bile kadının acıları, yükü değişmiyor. Kitaplarda ruhumuzdan parça buluyoruz birlikte 🤍🥰