Zülfü Livaneli - Serenad
2024 1. kitabı
Livaneli, 2. Dünya Savaşı sırasında unutulmaya yüz tutmuş, hatta birçok kişinin bilmediği birtakım tarihi olayları üzücü bir aşk hikayesiyle harmanlamış. Üniversitede görevli olan Maya, Profesör Maximilian Wagner ile tanışıp onun derin, üzücü ve tamamlanması gereken buruk hayat hikayesine ortak oluyor. İlerledikçe de hiç beklemediği durumlarla karşılaşıyor ve kendi geçmişiyle tanışmak zorunda kalıyor. Kitap, okumaya başladığın an garip bir şekilde büyülüyor ve bitirmeden de bırakmıyor. Gerçi benim Livaneli'nin kalemine olan hayranlığımın da etkisi olabilir, bilemiyorum. O döneme dair birçok yazı okuyup belgesel izlediğim için olaylar beni çok şaşırtmasa da, Max ve Nadia'nın hikayesi derinden etkiledi diyebilirim. Sonuçta kim böyle korkunç bir ayrılığı hak ederdi ki? Maya'nın pes etmek nedir bilmeyen ruhuna da hayran olduğumu söylemeden geçmek istemiyorum. Ayrıca evlat olsa sevilmeyecek sinir bozucu karakterimiz; Süleyman'a olan nefretim de kolay kolay geçecek türden değil. Onun kısımlarını okurken zihnimde canlanan tip inanılmaz rahatsız ediciydi. Böyle bir kaşık suda boğmak isteyeceğim bir karakter oldu benim için. Neyse daha fazla uzatmak yerine okuyun, okutturun diyerek minik yazımı sonlandırmak istiyorum.
SerenadZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2020164,1bin okunma