2024 77. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2024 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Safiye Demirpolat kaleminden Bedel kitabının yorumu ile geldim Ağustos ayının sıradaki kitabı 2024 yılı basımlı 109 sayfalık bir kitap. "Yanlış zamanda yanlış insana âşık olmanın bedeli, her zaman mutsuzluk olacaktı." ੭Emekli olan Aziz Bey, kahvaltısından sonra genelde köy kahvehanesine uğrar, muhtarla ve ihtiyar takımıyla buluşur, kimin ne sıkıntısı varsa yakından ilgilenirdi. Dışarı çıkmadığı zamanlarda ise yine özenli ve temiz giyinerek bahçedeki yuvarlak masada gazetesini okuyup ajansları takip etmeyi severdi. Bahçesini, bahçesindeki meyve ağaçlarını budar, sulayıp ilgilenirdi. Eşi Sevda Hanım ise köydeki hanımlardan ufak tefek işler alır, kendi hâlinde dikişler yapıp para kazanırdı. Bir de Gökhan adında gencecik oğulları vardı. O da köyden Yusuf ile çok yakın arkadaşlardı. ੭Köy ahalisi bir gün Sevda Hanımın ani ölümüyle sarsılmıştı. En çokta Gökhan etkilenmişti annesinin bu ani vedasına. Aziz Bey ise bir daha ağzını açmadı. Lal oldu dili. Yaşananları aklı almıyordu, kâbus olmalıydı. Biricik eşi şu an yaşamıyordu. Bunu düşündükçe gözleri doluyor, tekrar yutkunuyordu. Üstelik nasıl o hâle gelebilmişti. O zamanın savcısı katil bulunamadığı için soruşturmayı kapatmıştı. ੭İki yıl sonra ise bu eve yine bir ateş düşmüştü. Bu sefer oğulları Gökhan evde bıçaklanmış bir şekilde bulunmuştu. Baba konuşmadığı için eve kimin girdiği bu olayı kimin işlediği ortaya çıkamamıştı. ੭Bu iki cinayetten sonra köye bir hafiye geldi. 40-45 yaşlarında orta boylu tıraşlı, temiz ayakkabıları ve siyah kareli takım elbiseli Hafiye Ali Sadi Bey. Köyü gezmiş, muhtarla, köylülerle görüşmüştü. Fakat bu kadar güzel, içten görünen bir köyde nasıl olur da iki cinayet olup katilin bulunmamasını anlayamıyordu. Köylülerle görüşmüştü ama bir tek köyün en tepesinde oturan Kunter ailesiyle bir türlü görüşememişti. Bir tuhaflık vardı o ailede ama neydi? Kunter ailesi köydekilerle pek görüşmez ve evlerinden pek çıkmazlardı. Hafiye Ali Sadi Bey ile görüşmek isteyecekler miydi? ੭Hafiye Ali Sadi Bey bir gün jandarma ile Kunter ailesinin evine gittiklerinde acı gerçekler, ihanet, gerçeklerin yürek acıttığı, son pişmanlıkların fayda etmediğini tüm detaylarıyla bir bir ortaya çıkacaktı. ੭Bu olaylar sonunda köye gelen genç bir kız olan Nergis'i köylüler merak eder kime geldiğini, neden geldiğini. Bu soruların cevaplarını en çokta Yusuf merak eder. Yaşanamayacak bir aşkın başlangıç çizgisinde yer alan Yusuf için çok üzüldüm. Sonrasında Nergis'e de üzüldüm. Saf ve temiz duygularla yaşanabilecek bu aşka engel olan şey neydi ? Yanlış zaman, yanlış mekan, olaylar ya da yanlış insanlar mı? Kitabı okuduğunuzda buruk bir şekilde anlayacaksınız... ੭Kısacık bir kitaptı ama dolu dolu içeriği ile beni mest etti. Gizli aşk, ihanet, cinayet, katiller, dram ile harmanlanmış sade dili ve akıcı bir hikayeydi. Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
BedelSafiye Demirpolat · İkinci Adam Yayınları · 202410 okunma