2024 11. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2024 14:35
Serinin en iyi kitabı olacaktı, kıyısından döndü. İyice kördüğüm olan olayları, bitmek tükenmek bilmeyen bulmacaları ve açığa çıkan ilginç sırlar ile bağlantıları okumaya tek kelimeyle bayıldım! Bu kadar karman çorman olayı üst üste yazıp hepsini birbirine bağlamak ama bunu sıkmadan, boğmadan ve kafa karıştırmadan yapmak kesinlikle başarı isteyen bir iş. Yazar bu konuda benden tam puan aldı. Avery, Jameson ve Grayson arasındaki meselenin tamamen bitmesi de iyi oldu. Bu mevzu ikinci kitapta netliğe kavuşmuştu zaten ama bu kitapta herkesin içindekileri açığa döküp yüz yüze konuşmasıyla defter net olarak kapandı. Sevdiğim karakterin durumu her zaman kalbimde bir yara olarak kalacak ama Avery için doğru kişinin o olmadığını artık kabullendim. Gelelim kitabın neden serinin en iyisi olamadığına. Tamamen finalinden kaynaklı aslında: 1) Serinin en önemli olayının noktalanması çok aceleye geldi. Üç kitaplık maceranın sonu bizi buraya getirdi ve bu kritik olay oldubittiye getirildi öyle mi? Olacak iş değil. 2) Neden böyle bir final? Çok değil, bir iki bölümü daha olsa kitap tamamlanmış olacakken niye böyle bir son? Ucu açık bir son değildi, evet ama istediğim netlikte de değildi. Benim de yeni öğrendiğim kadarıyla bir de dördüncü kitap varmış çünkü. Yani ne gerek vardı ki? Geri planda kaldıkları için Nash ve Xander'ı ya da diğer yan karakterleri işleyen bir kitap olsa tamam derdim ama aynı karakterleri işleyen bir kitap daha yazmak neden? Bir iki bölüm daha yazılsa noktalanacak konuyu süründürmek neden? Seri üç kitapla bitmediği için biraz hayal kırıklığına uğradım kısacası ama yapacak bir şey yok tabii. Dördüncü kitabın çevirisi henüz yapılmadığı için seriye şimdilik veda etsem de şu ana kadar geldiğimiz kısımdan çok ama çok keyif aldığımı rahatlıkla söyleyebilirim.
Son Hawthorne HamlesiJennifer Lynn Barnes · Epsilon Yayınevi · 2024269 okunma
1.074 Gösterim