ben deli miyim? incelemesi
2024 9. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2024 22:09
Epeydir inceleme yazmadığımı fark etmemle klavye başına geçmem bir oldu. O değil özlemişim de... Kitap gerçekten çok hoşuma gitti. Öncelikle keskin bir mizah seviyesi seziyorsunuz. Özellikle kitabın başlarında karakterin annesiyle, babasıyla veya arkadaşlarıyla konuşmaları beni eğlendirmişti. Ama asıl hoşuma giden nokta, karakterimizin gitgel düşünceleri ve sınırda gezinmeleri başta çok göze batmıyor. Hatta başlarda karakterin kendisini 'deli' kılıfına sığdırmaya çalıştığını düşünmüştüm. Ancak sonralara doğru karakterin durumu ciddileşiyor ve bu geçişi o kadar yumuşak yazıyor ki yazarımız. Sanki beyazdan siyaha dönerken aradaki her çeşit tondaki griye yer vermiş ve ne zaman siyaha döndüğünü anlamamışız gibi. Kitapta 'ahlaksız' pek çok şeyin ayıplanmasına çok mizahi bir dille parmak basılmış. Hikaye o kadar olası değil ve o kadar hayatın içinden ki! Özellikle kadın karakteri çok sevdim ve yaşadıklarına bir o kadar üzüldüm. Özetle bir üçüncü sayfa haberinin sahne arkası gibi bir kitap okudum ve bu bana çok keyif verdi.
Ben Deli miyim?Hüseyin Rahmi Gürpınar · Koç Üniversitesi Yayınları · 20181,025 okunma