Bir domuz gibi avlanmak
2024 9. kitabı
Doğayı cehenneme çeviren masum sanılan o küçük çocukları anlatan bir alegori. Hep sorarız ya birbirimize bir adaya düşsen yanına ne alırdın diye. Onlar bir adaya düşeceklerini bilmeden yanlarında sadece sağlık ve masumiyet olan bir grup temiz çocuklardı. Ne var ki kurtulmak yerine eğlenceyi seçtikleri için bu uğurda arkadaşlarını zalimce ve tereddütsüz öldüren kirli çocuklara dönüştüler. Dünya ile bir bağ kurmak adına ateş yakmak, hayatta kalabilmek için barınak yapmak asıl amaçları olmalıyken kendini bir önder sanan çocuğun peşinden hırslarının kurbanı olup av peşinde öldürmek arzusuyla yanıp tutuştular. Vahşet, ölüm ve kan kitabın özeti. İnsanlığın özeti ne kadar vahşileştiğimiz, içimizdeki öldürme ve hayatta kalma hırsı. Bu kadar mı seviyorduk hayatı? Bu kadar uzun muydu hayat? Hiç ölmeyecek gibi yaşamak? Sonsuza kadar adada kalmak uğruna mı canına kıydılar herkesin? Herkes lider olmak isterdi fakat Jack Meridew küçük bir çete örgütü başı olma yolundaydı. Deniz kabuğu - şeytan minaresi - onların masumiyetini simgeliyordu parçalarına ayrılana kadar. Jack çocukların ruhlarında olan açlık hissini fark edip psikolojik bir baskı ile kendi deyimiyle bir kabile kurmuştu. Vahşet Çetesi. Ralph ise sonuna kadar temiz kalmayı başarmış mıydı? Baştan sona hayatı, isteklerimizi ve ne kadar masum olduğumuzu bizlere sorgulatan bir roman. Peki siz, siz ne kadar vahşetin sınırındasınız?
Sineklerin TanrısıWilliam Golding · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202597,4bin okunma