Puan vermedi·336 syf.····Okunma: 29 Ağustos 2024 11:46 5-6 Şubat 1994'te Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde İslamî İlimler Araştırma Vakfı'nca düzenlenen tartışmalı ilmî toplantıda ülkenin farklı üniversitelerindeki ilahiyat, hukuk ve iktisad fakültelerinde görevli akademisyenlerin konu ile ilgili tebliğleri bir araya getirilip oluşturulmuş bir kitaptır. Cahiliye döneminde kadın, Kur'an' da kadın hakları, Hz. Peygamber devrinde kadın, İslamda kadınının çalışma şartları, Osmanlı toplumunda kadın, batıda aile ve kadın, Türk hukukunda kadın hakları, ekonomide kadının verimliliği, karı koca ihtilaflarının sebepleri, kadının sosyal aktiviyesi, kadını çalışmaya iten sebepler ve sonuçlar, günümüzde çalışan Müslüman kadının problemleri kitaptaki konu başlıklarını oluşturuyor.
Kadın konusu geçmişte de günümüzde de çokça tartışılan bir konudur. Hassas bir konu olmasından dolayı günümüzde maalesef ki her türlü istismara açık bir alandır. Bu kitap, bütün yönleriyle olmasa bile kadın haklarına ve sorumluluklarına özellikle İslamî açıdan nasıl bakılması gerektiği konusunda ufuk açıcı oldu benim için. Kitapta beğendiğim yönlerden biri de tebliğlerin sunumundan sonra müzakerelerin de yer alması.
Not: Bu kitapla ilgili alıntılarım diğer okuyucular tarafından görülemiyor. Binkitap yönetiminin gözünden kaçmış mıdır yoksa kendilerine göre bir ambargo mu uyguluyorlar bilmiyorum.