SPOI İÇERİR
3 seriyi de okudum ama kitabın fazla abartildiğıni düşünüyorum . Murathan 'in aşkı güzeldi korumacıydı ancak kitaplarda gördüğümüz aşklar di.
Kitabın konusu ; Gökçen adında kiz karakterimiz ve Murathan adındaki erkek karakterimiz çocukluktan tanisiyorlar babaları asker, ikisinde babası aynı gün şehir oluyor . Gökçen ve Murathan' in yolları ayrılıyor Murathan Adana 'ya Gökçen de İzmire gidiyor ikisi de beraber büyüdükleri için aniden ayrılınca cocukluklari zor geçiyor ve zamanla birbirlerini unutuyorlar aradan 20 yıl geçiyor Gökçen doktor olmuş tayını Silopi ilçesine düşüyor ve Murathan da Silopi ilçesinde bordo bereli bir asker. Murathan 'in Barut timi adında bir gurubu var gurup ; Hasan ,Zülfikar, Barbaros, Alican, Emek ,Süleyman, Aybüke,Timur olarak oluşuyor kitapta hepsinin hikayesine yer veriliyor aynı zamanda Gökçen de arkadaş ediniyor; Bilge, Duru,Zeynep, Zehra, Ayşegül hepsi aşık oluyor .
Murathan ve Gökçe sevgili oluyorlar sonra Gökçen kaçırılıyor böyle arada olaylar oluyor kitabın sonunda Gökçen'in bir oğlu oluyor adını Yusuf Ali koyuyorlar ,Aybüke ve Süleyman evleniyor , Bilge Barbarosla oluyor ,Duru Zülfikar la, Alican Zehra ile, Zeynep zaten Hasan 'la evli bir çocukları ve Mete 7 yaşında her türlü para iş içinde. Kitap böyle gidiyir güzeldi ama sanki fazla abartılmış da ama okumaya değer di .