İnsan aynı anda iki kişiye aşık olamaz!!!
2024 16. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2024 16:20
"Anlatacak bir hikayesi vardı ama dinleyecek kimsesi yoktu." Vampir Günlükleri 3. Kitap - Dönüş: Çöken Karanlık kitabı ile başlayan çılgınlığın son buluşunu okuyoruz bu kitapta. Vampir Günlükleri serisinin 5. kitabı ve Dönüş'ün 3. kitabı. Aksiyon, heyecan, fantastik roman açısından L. J. Smith çok iyi bir iş çıkarmış. Vampirler, avcı-katiller, cadılar, kurtadamlar, kitsune ve farklı boyutların büyüleyiciliğini okurken kendinden geçiyor insan. Her macerayı okurken dış dünyadan soyutlanıp karakterlerin yanındaymış gibi hissettiriyor kitap. Okudukça daha fazla merak ediyor insan. Karakterler de ayrı bir dünya. Serinin ilk kitabından beri sevdiğim bir karakter olan Meredith bu kitapta da benim için büyüleyici olmayı sürdürüyor. Ana karakter Elena ise çoğu zaman sabrımı zorluyor gerçekten. Serinin ilk kitabında bencil, küstah ve egoist biriydi zamanla bu özellikler yerini daha iyi özelliklere bırakmasına rağmen hala sinir bozucu. En azından başlarda Stefan'a aşıktı ve hislerinden emindi. Her iki kardeşe aynı şekilde aşık değildi. Yazar neden böyle bir aşk üçgeni yazmış anlamış değilim ve bu aşk üçgenini okumak bazen yoruyor ve irrite edici geliyor. Sırf kurgusu hoşuma gittiği için okumaya devam ediyorum. "Onun sevdiği Stefan. Ama o aşkın tekil olmadığını asla anlamamıştı. Elena'nın aynı zamanda Damon'a da aşık olabileceğini ve böylesinin, ona olan aşkını zerre kadar azaltmayacağını anlamamıştı." Kitapta geçen şu kısım bile insanı delirtir. Maalesef ki Elena'nın karakter gelişimi çok zayıf geliyor bana. Stefan, Elena ve Damon aşk üçgeni gerçekten sarpa sarmış durumda. Elena'nın iki kardeşe de aynı şeyleri hissetmesi saçma geliyor ve sonu nereye varacak merak ediyorum doğrusu. İkisini de öperken aynı şeyleri hissediyor ikisine de aşık. Yuh devenin bale pabucu yani :D Stefan'a sadık kalsa veya onu artık sevmediğini fark edip zamanla aşkını keşfettiği Damon'a gitse daha mantıklı olurdu gibi. Bir de Damon'ın Bonnie'ye olan zaafı var. Onun da ne hissettiğini anlamak zor. Kitapta tek düzgün çift Meredith ve Alaric onların birlikte olduğu anlar Dönüş kitaplarının hiçbirine yoktu bile. Umarım serinin sıradaki kitabında artık iki kişiye aynı anda aşık olan bir kızın değil de hislerinden emin, küstah olmayan ve sürekli güzelliğii gözümüze sokulmayan bir ana karakteri okuruz.
Vampir GünlükleriL. J. Smith · Artemis Yayıncılık · 2012352 okunma