·72 syf.····Okunma: 05 Ağustos 2024 00:00 Networking kelimesi, uzun yıllardır kulağımıza çalınan ancak tam olarak ne anlama geldiğini kavrayamadığımız bir kavram. "Torpil Değil Networking" kitabı, bu kavramı aydınlatan ve hayatımıza yepyeni bir perspektif kazandıran bir eser olarak karşımıza çıkıyor.
İlk başlarda kitaba biraz önyargılı yaklaştığımı itiraf etmeliyim. Çünkü "torpil" kavramı, toplumumuzda çoğunlukla negatif bir anlam yüklenen ve genellikle sorgulanmadan kabul edilen bir olgu. Ancak, bu kitap bu önyargılarımı tamamen yıktı ve bana yepyeni bir bakış açısı kazandırdı. Kitabı okurken aldığım notlar, kendime kızdığım ve kendime şefkat gösterdiğim anlar oldu. Kendimce doğru bildiğim birçok konuda, kitabın yönlendirici ve öğretici olduğunu söyleyebilirim. Örneğin, güçlü bağlarıma zaman ayırırken zayıf bağlarıma yeterince önem vermediğimi fark ettim. 22-23. sayfalardaki son sözler, kitabı kapatıp uzun uzun düşünmeme neden oldu ve hayatımda kimlerin zayıf bağlarım olduğuna dair derin bir sorgulamaya girdim.
Kitap boyunca, networking konusunda kendime kızdığım anlar oldu. Özellikle lisans eğitimimi yarı yarıya online okuduğum için, sınıf arkadaşlarımı yeterince tanımadığım ve güçlü bir ağ kuramadığım için kendime kızıyordum. Örneğin, 30. sayfadaki 12 maddelik listeye baktığımda, bu maddelerin hiçbirini yapmadığımı fark ettim. Bu durum, kitapta anlatıldığı gibi zayıf bağlarımı kullanmakta ne kadar zorlandığımı ve çekingen olduğumu bir kez daha yüzüme vurdu.
Kitabı okurken bazen güldüm, bazen kendime kızdım ama en önemlisi, kendimi sorguladım. Belki bu mesajım yazarına ulaşmayacak, ancak kitabın benim için ne kadar özel ve önemli bir yere sahip olduğunu belirtmek istiyorum. Hayatımda önemli bir dönüm noktası olarak gördüğüm bu kitabı, çevremdeki birçok kişiye de tavsiye ettim.
"Torpil Değil Networking", sadece bir kitap değil, aynı zamanda bir rehber ve yol gösterici. Networking konusunda farkındalığımı artıran, güçlü ve zayıf bağlarımı nasıl yöneteceğimi öğreten bu kitabı herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
Eğer networking kavramına dair önyargılarınız varsa ve bu konuda kendinizi geliştirmek istiyorsanız, "Torpil Değil Networking" sizin için biçilmiş kaftan. Bu kitap, hem iş hayatınızda hem de kişisel ilişkilerinizde size rehberlik edecek ve hayata bakış açınızı değiştirecek.
Kitapla tanıştığınızda, siz de benim gibi hayatınızda önemli bir değişim yaşayacaksınız.
Keyifli okumalar!