·302 syf.····Okunma: 31 Ağustos 2024 20:09 Konu, aslında belli bir konu yok, Oğuz Atay'ın günlüğünden derlenenler olduğu gibi sayfalara geçirilmiş.
Aslında yazarın günlükleri bile o kadar besleyici ve insanı araştırmaya, düşünmeye o kadar çok iyi bir ki.
Oğuz Atay'ın eserlerini okuyan herkes aynı şeyi düşünüyormu bilemiyorum ama, ben okuduğum bütün eserlerinde kendimi çok eksik hissediyorum, elbette insan her zaman eksiktir buna bir şey diyemeyiz ama ÜSTADIN eserleri kendi donanımını, hayal gücünü, düşünce yapısını tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor aslında. Kitapta dikkatimi çeken şey, 1970'lerin hükümet/hükümetleri, politika ve politikacıları eleştirisini görünce 2024 yılına baktığınızda aslnda değişen tek bir şeyin olmadığına tanıklık edebiliyoruz. Çünkü politikacılar değişse bile sistem aynı çarklarla dönüp duruyor. Hayal gücü ve olaylara getirdiği çözümlemelerin altındaki mantığı anlamak için bazı paragrafları birkaç defa okumak durumunda kaldım ve müthiş bir çözümleme yeteneğine sahip olduğuna tanıklık ettim. Aslında iyi bir donanıma sahip olmadığınızda bu adamın saçmaladığını bile düşünebilirsiniz ancak
Oğuz Atay'ın eserlerini kavrayabilmek için onun gibi düşünmeniz ve onun ruhuna bürünmeniz gerekiyor.
Bütün eserlerini tavsiye ediyorum, anlamaya başladığınızda seveceğinizden eminim.
Huzurla kalın.