Film tadında..
2024 6. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2024 21:20
Bu kitabı okumadan tam önce Prison Break filmini izliyordum konu hapishaneden kaçış .. Kitaba başladım ve hapishanede geçiyor kitabımız.Baş kahraman bir profesör ve arkadaşını öldürdüğü için mahkum olmuş.Fakat ilerledikçe içerik daha çok dikkatimi çekti konu gittikçe farklılaşıyordu. İçeride olan başka bir mahkum kaçış planı yapıyor ama ortada bir kaçış yok içeri 16 kg dinamit konduğunu iddia ediyor fakat ortada bir dinamit yok ve suçu profesörün üstüne atıyor. Profesör herşeyden habersiz tecrit cezasına çarptırılıyor. Tecritte deli gömleği cezası var korkunç olan yeri burası.Müdür her defasında dinamit nerde diye soruyor her defasinda olumsuz yanıt alıp deli gömleği cezası veriyor.5 sene tecritte kalan profesör üzerine iftira atan mahkumu yakalamak için kaçış planlıyor ve 5 sene sonunda kaçıyor ama ışık görmemiş gözü dizleri bedeni buna müsaade etmiyor gardiyan tarafından yakalanıyor o hengamede gardiyanın burnunu kanattiğı gerekçesiyle idam cezasına çarptırılıyor..geri kalan kısımda tecritte yatıyor ve her defasında deli gömleği kemiklerini sıkacak şekilde giydirilip arkadan bağlanıyor. Profesör yıllarca aralıklı olarak bu cazaya çarptırılmasina karşın ölmüyor aksine farklı hayatlara yol alıp daha mutlu oluyor.. Gömlek içinde bedenini öldürüp ruhuyla dışarı çıkması oldukça etkileyiciydi.İdam cezasına karşı olduğunu detaylı bir şekilde anlatıyor ve idamın en soğuk haliyle..Kitabın konusu çok güzel Jack London çok sevdiğim yazarlardan ve çok güzel bir konu işlemiş. Evet yer yer dili ağır olsada geneli güzel bir kitaptı.Çünkü uçup gittiği hayatlar başka birinin rüyasını anlatması gibiydi. Rüyayı yaşayan derinden anlatıyor ama bazen karşıdaki tam anlayamayabiliyor öyle hissettim bazı yerlerde. Ama kesinlikle okunmasını tavsiye edebilirim.Okuyacaklara keyifli okumalar dilerim, kitapla kalın..
Yıldız GezginiJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202510,3bin okunma