2024 13. kitabı
DAVA / FRANZ KAFKA Franz Kafka 'dan daha önce dönüşüm kitabını okumuştum. Dünya'da belki de en çok konuşulan, kafkaesk kavramının ortaya çıkmasını sağlayan bir yazar olması kitaplarını her daim merak etmeme sebep oluyordu. Kafka'nın tarzı, dili, eserlerinde değindiği konular, herkesin farklı anlamlar çıkardığı eserlere sahip olması, hayatı ve kişiliğinin bilinmezliklerle dolu, karanlık yanları beni yazara karşı hep eserlerini okuma konusunda korkutmuştur. Dilinin ve kitaplarının genelde ağır olduğunu çok söyleyeni duymuştum. Dönüşüm eserini okumadan önce de çok çekiniyordum ama okuduktan sonra dilinin ağır olduğunu düşünmedim. Bence kafkanın dili değil düşünceleri ağır. Yazdıkları, anlatmak istedikleri o kadar farklı olmasa bile onları anlatış yolu çok çok farklı. O kadar farklı ki bence yeni bir kavram yaratılmayı hakediyor. Gerçekten derin anlamlar içeren bir eserdi. Okuduğum basım biraz eskiydi bu yüzden çevirisinden ve basımından memnun kalmadım bu da okuyuş hızımı düşürdü ama yine de yavaş yavaş sindirerek okumak da iyi oldu. Anlam çıkaramadığım daha bir sürü söz, yazı oluğuna eminim eserde çünkü binlerce yöne gidebilecek olaylar ve karakterler vardı. Kesinlikle ölmeden öce okunması gereken bir kitap. Dönüşümü daha çok beğenmiştim ve o daha akıcı gelmişti ama dava da güzeldi. Kolay bir oturuşta okunacak bir kitap değil akıcı gibi de olsa içerdiği anlamlardan dolayı ve boş kafayla okunması gereken bir eser. Keyifli okumalar dilerim
DavaFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202163,9bin okunma
1.266 Gösterim