Murat İsfan Korkmaz tarafından yazılan ve @bengisuyayinlari tarafından yayımlanan, son zamanlarda okuduğum en iyi kurgulardan biri ile karşınızdayım:"Süper Çocuk, Yanık Göz ve Genç Nolan"
Kapağına baktığınızda fantastik bir roman gibi görünebilir ama içerisinde öyle bir kurgu var ki ne desem az kalacak.Karakterler o kadar güçlü ki, her karakterin ayrı bir hikayesi mevcut. Bittiğinde bende boşluk hissi uyandıran nadir kitaplardan oldu. Romandaki dostluklar, arkadaşların birbiri için yaptıkları fedakarlıklar akıl almazdı. Jason isimli karakterin güzel bir hayatı varken ailesinin katledilmesi ile yetiştirme yurduna yerleştirilmesi, Jason, Tobias, Harrison arasındaki sıkı dostluklar oldukça duygusaldı. Jason'ın ailesini katledenlerden intikam almak için kenetlenen bu 3'lü öyle planlar yapacak ki;soluksuz okuyacaksınız.
Roman aslında 3 kısımdan oluşuyor, ilk kısımda Jason'ın yetiştirme yurdundaki zamanları, ikinci kısımda evlendikten sonra aile hayatı, 3.kısımda ise ailesine yapılanlardan sonra alacağı intikam planları romana damga vuruyor. Yargıç karakteri ise gönlümde tahtını kuran nadir karakterlerdendi.Jason İle Yargıç'ın arasındaki bazı muhabbetler Anton Çehov' un 6.koğuş romanındaki Doktor ile Hastanın diyaloglarını çağrıştırdı. Cezaevindeki bölüm ise Stephen King'İn Esaretin Bedeli isimli romanından uyarlama Filmindeki sahneleri çağrıştırdı. Fred karakteri ile yaptığı tren seyahati ise muazzamdı. Yani romanın neresinden tutarsam, neresinden bakarsam mükemmeldi. Bu kitap için sayfalarca dolu yazabilirim. Harika bir aksiyon gerilim okurken Varoluşçuluk akımından da kırıntılar bulacak, bazı değerleri sorgulayacaksınız. Bir Adam ailesi için ne kadar ileri gidebilir? Onlar için neleri göze alabilir
Aile kavramı, dostluk, intikam, aksiyon, gerilim, macera, Felsefe kısacası bir kitapta ne arıyorsanız bu kitapta bulabileceksiniz. Şiddetle tavsiye ederim. Çok da uzatıp kitabın büyüsünü bozmak istemiyorum :) Yazar kalemi öyle güzel kullanmış, öyle bir kurgu çıkarmış ki yapmanız gereken tek şey geriye yaslanıp kurgunun tadını çıkarmak:)