Sevmek Dedikleri
2024 32. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2024 13:41
Yazar, sevginin sadece şefkat ve koruma değil, aynı zamanda zorunluluk, öfke ve hatta yıkım içerebileceğini ustalıkla göstermiş Roman, anlatıcının(karakterin) annesiyle olan ilişkisini ve bu ilişkinin getirdiği ağır sorumlulukları derinlemesine inceliyor. Sevgi, yalnızca olumlu bir duygu olarak değil, bazen de bireyi zorlayan ve hatta tüketen bir güç olarak resmediliyor. Romanın ilerleyen bölümlerinde, karakter annesinin ölümünden sonra kendi ideal sevgilisini yaratıyor. Bu yarattığı hayali sevgili, sevginin saf ve koşulsuz bir biçimde yaşandığı bir dünyayı temsil ediyor. Ancak bu idealizasyon, zamanla saçma sapan bir hale geliyor, sevginin tehlikeli yönlerini gözler önüne seriyor. Son bölümde yer alan doğum sahnesi ile doğumun fiziksel ve duygusal zorluklarını detaylı bir şekilde anlatıyor. 'Sevmek Dedikleri", yaşamın başından sonuna kadar bireyi şekillendiren, bazen zorlayan ama her zaman var olan bir güç. Kitabın başlangıç cümlesi kadar bitiş cümlesi de etkileyici (Kitabı alıp okuyun, yazmıyorum buraya) Ve son olarak, anne ve babanız hayattaysa çok şanslısınız. Çünkü bu iki değerli bireyin boşluğunu hiç kimse dolduramaz #kitapalıntısı Anne babalar ölünce evleri balçığın içinde kaybolur. Anne babasının ölümünden sonra çocukluk evini kapatmak zorunda kalan herkes anlar neden söz ettiğimi: Her şey çöpe gider! Keyifli okumalar
Sevmek DedikleriMargit Schreiner · Yapı Kredi Yayınları · 2022973 okunma