2024 14. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2024 11:54
Sharon M. Draper İçimdeki Müzik incelemesi (Spoiler içerebilir) 11 yaşında olan Melody, yürüyemeyen, konuşamayan, yazamayan ve hayat faaliyetlerinin çoğunda yardıma ihtiyacı olan bir çocuk, özel bir çocuk. Melody, sınırsız hayal gücü ve mükemmel bir hafızası var. Melody, müzik dinlemeyi, belgesel izlemeyi ve yeni bilgiler edinmeyi çok seviyor. Melody’in zihninde kelimeler, renkleri hatta kokuları çağrıştırıyor. Ailesi ve komşusu bayan V onun her koşulda iyi hissetmesine yardımcı oluyorlar. Özellikle Bayan V, Melody’in öğrendiği bilgilerde ve kendini bir miktar da olsa ifade edebilmesini sağlamasında çok büyük bir rol oynuyor. Melody, özel bir bireydir ve özel eğitim gerektiren bir okulda öğrenim görmektedir. Okuldaki öğretmenler Melody’in ne istediğine, ne hissettiğine ve ne kadar zeki ve bilgili olduğuna dair pek bilgiye sahip değiller. Ta ki Melody’in okulda kaynaştırma sınıfında derslere girene kadar… Kitapta Melody düşüncelerini ve hissettiklerini ifade edemedikçe kendiyle savaşıyor adeta. Melody’in tek istediği herkes gibi olmak. Kitapta yer yer çok sinirleniyor, bazen çok seviniyor bazense empati yapmaktan kendinizi alamıyorsunuz. Özel bireyler hakkında farkındalık oluşturmak adına çok güzel işlenmiş bir kitap. “Şimdiye kadar tek kelime konuşmadım. Neredeyse on bir yaşındayım.”
Alıntı
İçimdeki MüzikSharon M. Draper · Timaş Genç Yayınları · 202139,9bin okunma