Puan vermedi·288 syf.··Beğendi
· Gözcüler
İnsanın gülümsemesini zapt etmesi kolay değildir. Mutluluk her zaman bir şekilde dışarı sızar. Ama hüzün karanlık bir sır gibi derinin altında saklanabilir. Varlığını hissettirmek için gözyaşlarına ihtiyaç duymaz..
Gözcüler, uzun zamandır okumadığım bir tür olarak çıktı karşıma. Gizem, merak ve korku hissedeceğimi düşünerek başladım okumaya. Korku romanları okuyamayan biri olarak başlarken korkmadım değil korkmaktan korktum aslında çünkü sizi korkutan bir yanı yok kitabın. Ama merak duygunuz için asla öyle diyemem. Neredeyse sonuna kadar nefes nefese ve merakla okudum. Satırlar ilerledikçe bazı yerlerde ‘yok artık’ bile dedim. Çünkü şaşırttı beni Bilen bilir, kitabı anlatmayı hiç sevmem, o yüzden konusundan minicik bahsetmek isterim.
Ana karakterimiz Mina, bir şekilde orman yoluna girer ve bir daha o ormandan dışarı çıkamaz. Çünkü her yerde ‘Gözcüler’ olarak isimlendirilen ve geceleri ortaya çıkan bazı yaratıklar vardır. ( ben yaratıklı şeyler okumayı da sevmem fakat bu kitap hiç rahatsız etmedi merak etmeyin ) Kendisi gibi ormanda kapana kısılmış başka insanlar da olduğunu gördükten sonra hep beraber kurtulmak için ellerinden geleni yaparlar..
İşte burada bize gösterilmeye çalışılan bazı noktalar var. O da insan psikolojisi, hangi durumda ne şekilde davranmak gerektiği, açlıkla savaş, kısa zamanda kurulan dostluk, kimseyi ardından bırakmadan beraberce kurtulma çabası ve hayvan sevgisi.
Birçok temaya ev sahipliği yapmış kitap aslında düşününce. Ve ben çok sevdim. Size de tavsiye ederim arkadaşlar Kitabın Ishana Shyamalan tarafından sinemaya uyarlanan ve ödüller kazanmış bir filmi de var. Öyle bir sonla bitti ki devam kitabı olan Işıkta Kal’ı çok merak ediyorum Kitapla kalın