Orman nedir, can verir hayat verir, yaşamdır bizlere. Oysaki burada ormana girdiğin anda nereden bileceksin ki yaşamın için mücadele içinde olacağını. Üstelik yalnızca gün ışığında...
John ve Ciara, her pazar olduğu gibi sahanda yumurtalarını yedikten sonra seçtikleri filmi izlemek için koltuklarına gömülecekken, herşeyi berbat eden John olmuştu." Bugün değişiklik yapıp maceraya atılalım" derken gerçekten istediği bu olamazdı¿
Mina, Peter" in sattığı sarı konur papağanı yeni sahibine ulaştırmak için yola çıkmış; fakat o noktaya geldiği anda önce gösterge paneli kararmış, ardından da motor arızalanmıştı.
Daniel ise zaten yalnız olduğu bu hayatta, motoruna atlayıp babasından iyice uzaklaşmak istemişti yalnızca.
Hepsine yuva olan ise Madeline' ın karanlıklar içinde ışık olan kulübesiydi. Evet, Madeline yaşamak, gözcülere yem olmamak adına tespit ettiği kurallarla bu zamana kadar hayatta kalmıştı! Dallara konulan kapanlar, nehire ulaşıp taşınan birkaç damla su ile son ışık kaybolmadan içeri girip kulakları tirmalayan çığlıklara, uzun şeffaf görüntülerine katlanılmayan keskin tırnaklarıyla gözcülere yem olmamaktı amaç. Ve bunun için tek yapmaları gereken son ışık gitmeden kulübeye girip kapılarını kilitlemekti...
Babasından kurtulmak niyetiyle evden kaçmış olan Daniel, burada da emir kulu olunca, bir gün dayanamayıp Madeline ndan anahtarları çalmış ve işte her şey o gün yaşanılanlar ile bambaşka anlamlara bürünmüştü.
Yaşanılanlar, hayatlarını geri mi verecek yoksa sonları mı olacaktı?
Peki Profesör David Kilmartin kimdi?
Ve beklenmedik son ile şimdiki gençlerin tabiriyle devam kitabı #ışıktakal ı hemen bana fırlatın diye haykırmak istedim delice.
Geceleri ürkerek, en ufak bir çizik sesi ile pencereye yöneldiğim, karanlıģın inmeye başlamasıyla cam kapı kapama