·592 syf.····Okunma: 03 Eylül 2024 01:30 #özgür
-RAVEN KENNEDY
“Kuklanın iplerini kestikten sonra hala senin için hareket etmesini bekleyemezsin.”
Altın tutsak serisinin üçüncü kitabı ‘Özgür’.
Serinin ilk iki kitabında Kral Midas ve Altından tene sahip olan Tutsak Auren’i fazlasıyla tanıdık.
Auren altın bir tutsak aynı zamanda kralın gözde semerlerinden. Ve aslında dokunduğu herşeyi altına çeviren Auren. Fakat Kral Midas zalimliğinin yanı sıra aslında sahte bir altın kral. Auren’ in güçlerini sanki kendi güçleriymişcesine ve kullanıyor ve herkesi kandırıyor. Çünkü hükmünü ancak altın kral olarak sürdürebilir. İhtişamına, gücüne ve zenginliğine, Auren sayesinde sahip olduğunu da herkesten saklıyor.
Midas başka bir krallığı fethettikten sonra Auren’i de yanında istiyor ve yola çıkıyor Auren. Yolda akıncılar tarafından kaçırılıyor ve fey olan dördüncü krallığın karanlık kralı, Kral Rot’un eline geçiyor. İşler burdan sonra daha da karışıyor arkadaşlar. Kral Rot sahte altın kralın hiç bir gücünün olmadığını anlıyor ve Auren’i kullandığının farkında. Auren’e bir seçenek sunsa da bildiğim kötü bilmediğimden iyidir hesabı Auren yine Midas’ı seçiyor. Fakat artık tek amacı ona boyun eğmeyecek, tutsak olmayacak. Yine de Midas’a döndükten sonra aslında görmekten korktuğu Midas’ın gerçek yüzünü daha iyi anlıyor. Bundan sonra sadece bir özgürlük savaşı var. Auren’in kendini buldukça boyun eğmeden kendi özgürlüğünü kazanmasını okuyoruz. İlk iki kitaba göre daha dolu dolu, daha aksiyonlu ve soluksuz bir okuma oldu benim için. Auren’in savaşı, dimdik duruşu ve o son ah sonn herkes bir gün hakettiğini bulacaktır gerçeğiyle yüzleştiriyor bizi. Bu seri favori fantastik serilerimden biri.Bu özgürlük savaşı ise muazzamdı. Bence okumalısınız.