Altın Tutsak Serisi III

Ren Kitap
Ciltli

2024 28. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2024 23:18
Duygularımı, düşüncelerimi nasıl anlatacağımı ya da anlatmaya nereden başlayacağımı bu sefer cidden bilemiyorum. Başından sonuna, tüm kitap boyunca o kadar çok duyguyu yaşadım, hissettim ki gerçekten kelimelerim, hislerim birbirine dolanıyor. Yazılarımı bu sefer silip silip duruyorum. Tekrar başa dönüyorum ve şu kulağımdaki çalan duygusal soundtrack yüzünden de yazdıklarım her seferinde daha da ağlamaklı şeyler haline geliyor! İlk başta istediğim tek şey Auren ve Rip'i okumaktı. Aşklarını okuyana kadar cidden her sayfada bıkmadan, usanmadan karşıma çıkan Midas'a küfrettim. Gerçekten beni tiksindiriyordu. Ama her şeyin yıkıldığı o ana kadar gerçekten okuduğum en zalim, acımasız, yalancı, pislik herifin bu kitapta olduğunu asla bilmiyordum, tahminde etmiyordum. Tüm kitap boyunca elim ağzımdaydı. Aşırı şaşırdım, aşırı güldüm, aşırı sevdim, aşırı üzülüp, nefret ettim. Auren'ı ve Rip'i okumak.. ahh kalbim düşündükçe bir kelebek gibi çırpınıyor. Okuduğum en güzel şeylerden biriydi. Sonra tüm o sevdiğim insanları okumak, görmek gerçekten beni bir çocuk gibi mutlu etti. O kadar güldüm kii onlara, bir süre sonra yüz kaslarım acıdı. (özellikle KEG! AŞKIM FAVORİMSİN!) Sonra işte o bölüm, tüm kitap boyunca sizin kalbinizi eriten o hisler paramparça oluyor. Yani.. Okurken resmen dondum. Yüzlerce kez 'Neden?' dedim. Peki bitti mi tabikii bitmedi. Ama resmen bitmiş durumdayken, çok üzgünken, her şey bitti mi derken bam diye olaylar, hisler değişmeye başladı. Bir deniz misali güçler, hisler, duygular yükseldikçe yükseldi. 'Ben ne okuyorum böyle?' dedim. Gerçekten okuduğum en iyi şeylerden biriydi. Yaşadığım şokları saymayı bir süre sonra cidden bıraktım. Serinin ikinci kitabı hala favorim ve bu kitapta onun yanına yerleşerek kalbimde aynı yerleri paylaşıyorlar. Kitabın sonu çok fena
Fantastik
Kendi Yolunu Bulmak İçin Verilen Cesur Bir Mücadele
2024 172. kitabı
Kendini kilitli bir kafeste bulmak… Farkında olmadan çevremizde örülen görünmez parmaklıklar, bizi sınırlandıran korkular, başkalarının beklentileri… Bu hikaye, özgürlüğü arayan bir ruhun, kapana kısılmış duyguların, cesaretini toplamış bir insanın yolculuğunu anlatıyor. İlk sayfadan itibaren bir şeylerin yanlış olduğunu hissediyorsunuz. Kahraman, kendi hayatında bir misafir gibi, başkalarının çizdiği bir sınırda yaşamaya zorlanmış biri. Her kelime, onu bu kafesten çıkmak için verdiği savaşın bir parçası gibi. Bağımsızlığını kazanma, kendini tanıma ve zincirlerini kırma çabası içindeki karakter, okuru derinden etkileyen, her satırında özgürlüğe adım adım yaklaşan bir hikayeye sürüklüyor. Raven Kennedy, bu özgürlük arayışını güçlü ve etkileyici bir dille sunarken, aslında hepimizin içinde var olan o özgürlük arzusunu da tetikliyor. Bu kitap, sadece fiziksel değil, zihinsel ve duygusal bir özgürlüğün peşine düşüyor. Başkalarının beklentilerinden, toplumsal yargılardan sıyrılmak, kendi benliğini bulmak isteyen herkesin ruhuna dokunacak bir hikaye. Her sayfada, özgürlük arayışında yapılan fedakarlıkları, çekilen acıları, karşılaşılan engelleri görüyorsunuz. Ancak her şeye rağmen devam eden bir umut var; bu umut, okuru da güçlendiriyor. Bir kafesten özgürlüğe kaçış… Ama bu kaçış, dış dünyadan çok, iç dünyada verilen bir mücadele. Okuyucu olarak, karakterin her adımını, attığı her cesur hamleyi yüreğinizde hissediyorsunuz. Kendi hayatınızda zincirlenmiş hissettiğiniz anları, kendi özgürlük arayışınızı sorgulamaya başlıyorsunuz. Sonunda, özgürlüğün dış koşullara bağlı olmadığını, içsel bir huzur ve bağımsızlıkla elde edilebileceğini fark ediyorsunuz. Raven Kennedy’nin sunduğu bu hikaye, hayatta kendi yolunu bulmak isteyen herkes için bir ilham kaynağı. Özgürlüğün her
2024 155. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2024 01:30
#özgür -RAVEN KENNEDY “Kuklanın iplerini kestikten sonra hala senin için hareket etmesini bekleyemezsin.” Altın tutsak serisinin üçüncü kitabı ‘Özgür’. Serinin ilk iki kitabında Kral Midas ve Altından tene sahip olan Tutsak Auren’i fazlasıyla tanıdık. Auren altın bir tutsak aynı zamanda kralın gözde semerlerinden. Ve aslında dokunduğu herşeyi altına çeviren Auren. Fakat Kral Midas zalimliğinin yanı sıra aslında sahte bir altın kral. Auren’ in güçlerini sanki kendi güçleriymişcesine ve kullanıyor ve herkesi kandırıyor. Çünkü hükmünü ancak altın kral olarak sürdürebilir. İhtişamına, gücüne ve zenginliğine, Auren sayesinde sahip olduğunu da herkesten saklıyor. Midas başka bir krallığı fethettikten sonra Auren’i de yanında istiyor ve yola çıkıyor Auren. Yolda akıncılar tarafından kaçırılıyor ve fey olan dördüncü krallığın karanlık kralı, Kral Rot’un eline geçiyor. İşler burdan sonra daha da karışıyor arkadaşlar. Kral Rot sahte altın kralın hiç bir gücünün olmadığını anlıyor ve Auren’i kullandığının farkında. Auren’e bir seçenek sunsa da bildiğim kötü bilmediğimden iyidir hesabı Auren yine Midas’ı seçiyor. Fakat artık tek amacı ona boyun eğmeyecek, tutsak olmayacak. Yine de Midas’a döndükten sonra aslında görmekten korktuğu Midas’ın gerçek yüzünü daha iyi anlıyor. Bundan sonra sadece bir özgürlük savaşı var. Auren’in kendini buldukça boyun eğmeden kendi özgürlüğünü kazanmasını okuyoruz. İlk iki kitaba göre daha dolu dolu, daha aksiyonlu ve soluksuz bir okuma oldu benim için. Auren’in savaşı, dimdik duruşu ve o son ah sonn herkes bir gün hakettiğini bulacaktır gerçeğiyle yüzleştiriyor bizi. Bu seri favori fantastik serilerimden biri.Bu özgürlük savaşı ise muazzamdı. Bence okumalısınız.
2024 91. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2024 13:42
Bu üçüncü kitap tamamen "Tacı o takıyor olabilirdi ama onu altına dönüştüren bendim." alıntısı üzerine yazılmış gibi ve beni o kadar mutlu etti ki. Auren'ni güçlü bir kadın olarak okumak o kadar keyifliydi ki. Onun Midas'a kafa tuttuğu kısımlar benim kitapta favori sahnelerim... İki kitap boyunca Auren'in bu hallerini bekliyorduk. Midas kadının gücüyle her gösteriş yapacağı zaman Auren'in onu zora sokup rezil etmesi dkdk Midas, manülatif, entrikacı, doyumsuz bir pislik. Onun bir sihri olmasa da bu yeteneklerle harikalar yaratıyor. Midas'ı sevmesekte kabul edelim bir kötü karakter için mükemmel. O yüzden Auren ve Midas sahnelerinden bu kitapta aşırı keyif aldım kddk Ve bolca Auren ve Slade sahnesi okudum. Hem yakınlaşma hem baharatlı açıdan. Ayrıca kralın semerlerinden ayrı ayrı nefret ettiğimi belirtmek istiyorum. O kadar azimleri yokki bazen her şeyi hak ediyorsunuz diyorum ama neyse... Onun dışında son sahne zaten efsaneydi sırf onun için 5'i yapıştırmış olabilirim. Soluksuz okudum ve aşırı keyfi aldım. Bir sonraki kitap Slade'in krallığında geçecek sanırım. Hemen gelsin de okuyalım ben bu seriyi neden bu kadar seviyorlar anladım da... 5/5
2024 141. kitabı
Selamlar. Nasılsınız? Ben iyiyim çünkü aşık olduğum #altıntutsak serisinin üçüncü kitabıyla kavuştum ama ne kavuşma. İlk kitap ve hemen ardından gelen ikinci kitapta aslında Auren yani altın kızımızın yaşadıklarına ve günden güne kendisini bulmasına şahit olmuştuk. Bu kitapta artık kafesten kurtulan şahane güçlü bir kadın okuyoruz. Kral Midas ise daha ne kadar iğrenç olabilir ki derken oldu arkadaşlar. Bu kitapta kendisine yeterince sövmek isterdim ama ne desem eksik kalacak biliyorum. Herif manyağın önde gideni çıktı. Bu neyin hırsı? Kıymetlimmiş. Kaçtı o kuş elinden adamım! Kızımız büyüdü ve kendine gerçekten değer veren insanlarla tanıştı. Şimdi sıra tahtının sallanmasında.. Tabii ki bu hiç kolay olmayacak. Malum adam planlar üstüne kurmuş hayatını ama yeni Auren de buna pabuç bırakmayı düşünmüyor. Artık kendinden emin ve en önemlisi sihri ile barışık bir karakter. Lakin barışık olsalarda gücünün sınırlarından hala emin değil... Diğer yandan benim iki gözümün çiçeği Kral Slade var. Kendisi bir fey ama nasıl bir adam derseniz adam gibi adam derim. Sihrini ve gücünü gerektiği yerde kullanan ve altın kızımızın aurasına ilk andan itibaren aşık olan bir adam. Auren yalanlardan, arkasından çevrilen işlerin yorgunluğundan ilk başlarda bu bu kralında kendisinden bir çıkarı olduğunu düşündü ama sonunda aşk bir yolunu buldu. Bir yadan özgürlük mücadelesi bir yandan yapilan planlar ve aşk.. Auren o kadar karmaşanın içinde nasıl yeşermeye devam etti inanın bu gözlerin okudukları inanılmazdı. Kitabın sonlarına doğru büyüyen kaos orani ise beni evin içinde turlamak zorunda bıraktı. Yine elimize bırakılan kocaman bir bomba ile kapattım kitabın kapağını. Uff! O neydi? Hani delirmemek elde değil cinsinden bir sondu. Bakalım devamında neler olacak merakimla beklemedeyim. Kitabın
2024 Okuma Raporları
2024 136. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2024 14:42
O bir erkekti. Bir kraldı. Sırları ve planları olan biriydi. Hatalarımı tekrarlamak istemiyordum ve tekrar incitmekten fazlasıyla korkuyordum. #kitapyorumu Özgür #theplatedprisoner" serisinin üçüncü kitabıdır. Kitap, fantastik bir dünyada geçen ve oldukça aksiyon dolu bir roman. Bu kitap Auren'in yolculuğunun devamını anlatıyor. Auren, ilk iki kitapta olduğu gibi, yine kendi kimliğini ve özgürlüğünün arayışında. Ayrıca kitapta, iktidarın insanları nasıl etkilediği ve iktidar arayışının bireyler üzerindeki etkileri derinlemesine işleniyor. İkinci kitap öyle bir yerde bitmiştiki 'Özgür' de neler yaşanacak merak ediyordum. Öncelikle ilk sayfalar daha çok Auren ve Midas arasında geçti. Ben komutan Rip'le olan sahneleri daha çok sevdiğim için onu görmeyi daha çok istedim. Fakat kitabın son 100 sayfası... Anlatılmaz yaşanır diyeceğim. Yazar öyle şeyler yazmış ki sinir oldum, üzüldüm veee ohhh dedim. Midas senden nefret ediyorum bir kez daha. Onun yaptıklarını okudukça gerildim, Auren'in seçimlerine, dik durmaya başlamasına hayran oldum. Bu kitapla ilgili özellikle son sayfalarla ilgili anlatılacak çok şey var ama siz alın okuyun. Raven Kennedy’nin anlatımı, detaylı betimlemeler ve güçlü karakter analizleriyle sizi kitaba bağlıyor. Kitap, yoğun bir anlatım tarzına sahip olup, fantastik unsurları etkileyici bir şekilde veriyor. Yazarın dilindeki akıcılık ve karakterlerin derinliği, okuyucuyu hikayeye bağlıyor. Özgür, serinin önceki kitaplarına göre daha derin ve karmaşık bir yapıya sahipti. Auren’in kişisel gelişimi, serinin temel taşlarından biri olarak ön plandadır. Kitap, fantastik kurgu sevenler ve karakter derinliği arayan okuyucular için etkileyici bir okuma Eğer fantastik dünyalar ve güçlü karakterlerle dolu bir hikaye arıyorsanız, bu seri tam size göre.
Altının Ağırlığında Ezileceksiniz
2025 10. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2025 00:07
Ah Auren ah. Bu kitapta ortaya çıkan sırlar, Auren’in geçmişi (ve Allahın cezası Midas) beni mahvetti. Seri boyunca Auren’in bir noktada patlamasını bekledik, o kitap bu kitap oldu. Ama seriye devam ettikçe Auren Midas’a nasıl dayanmış cidden helal olsun dedim. Böyle bir manipülasyon şekli yok. Adamın şeytanın ruh ikizi. Tabii bu kitapta Midasla ilgili daha çok şey öğreniyoruz. Öğrendikçe delirip saçınızı başınızı yolasınız geliyor. Bu kitaptan bir puan kırmamın tek sebebi Kraliçe Malina kısmıydı. O kadar gereksiz, hikayede o kadar yeri olmayıp onun bakış açısından bir şeyler okumamız aşırı anlamsızdı. Yazar sonraki kitaplarda daha çok dahil edecek belli ki ama umursayan var mıdır, sanmam. Zaten yazar sizi birçok kısımla ilgili halihazırda merakta bırakıyor. Rip’in hikayesi, Dördüncü Krallık, feylerin son durumu (Yedinci Krallık), Auren’in anne-babası kim, Rip’in yakın adamlarının ayrıca hikayeleri (Lu’yu merak ediyorum mesela) gibi gibi liste uzar gider. Bunların yanında Malina’yı gram merak etmiyoruz yazarcım. Yazar son sözünde bu kitabı yazmada diğerlerine göre çok fazla zorlandığını yazmış. Ama emeğinin karşılığını kat be kat almış. Eline sağlık Ravenciğim. Yayınevinden ricamız diğer kitapların da bir an önce çevrilmesi. Sanırım toplam altı kitap var bizde daha üçü çevrilmiş. Türkçe başlayıp İnglizce devam etmek istemiyorum. Harika seri harika kitaplar. Tereddüt eden varsa düşünmeden alıp başlasın.
Roman-Edebiyat
2024 100. kitabı
Selam.Bugün sizlere #altıntutsakserisi ‘nin üçüncü kitabıyla geldim.Ben bu seriye bayılıyorum.Yazarın kaleminin güzelliğini anlatmama bile gerek yok. Sayfalar akıp gidiyor resmen.İlk iki kitaptan sonra üçüncü kitabı büyük bir merakla bekliyordum. Kitap beklentimin çok üstünde çıktı.Neresinden başlayıp neresini anlatayım bilemiyorum ama kesinlikle alıp okunması gereken bir seri.İkinci kitaptan sonra üçüncü kitap o kadar güzel başladı ki böyle müthiş lezzetli,kaoslarla dolu, planların kurulduğu,entrikaların bitmediği keyif dolu bir kitaptı.Aura’nın artık gözünü açıp doğru yolu seçmesi, özgürlüğü için planlar yapması muhteşemdi.Kral Midas’tan ilk iki kitaptı zaten nefret etmiştim(okuyanlar beni anladı) bu kitapta daha çok ettim.Ah Kral Rot muhteşem bir adamsın sen, kralımız çok yaşa diye bağırasım geldi seni okurken.Gücün,öfkenin,aşkın ve tutkunun vücut bulmuş hali. O sahiplenişi,Auren’e olan yaklaşımı, koruyup kollama arzusu çok güzeldi. Ve kitap yine öyle bir yerde bitti ki. Dördüncü kitabı nasıl bekleyeceğimi bilemiyorum acil acil kavuşmamız gerekiyor. uyarımı da yapıp konuya geçiyorum. #konusu Altın bir kafesin içerisinde yaşayan altın kızımız Auren, kral Midas’ın gözdesiydi. Kral Midas’ın gözünü yeni bir krallığa dikmesi ve bu krallığı ele geçirmek amacı ile o topraklara gitmesi üzerine,6. Krallıkta yaşayan gözesi yanına istemişti.Auren taptığı kralının yanında yer almak için yola çıkmış, yolda başına saldırı gelmiş önce haydutların eline, sonra da dördüncünün kralı Ravinger’in eline düşmüştü.Ravinger,Auren’dan etkilenmiş, onunla ilgili gerçekleri az çok tahmin etmişti. Tutsak gibi tutulduğu adamın yanına dönmemesi için ona teklifte bulunmuş fakat Auren Midas’a dönme kararı almıştı. Ama Auren’in içine şüphe tohumları da ekilmişti. Ve beşinci krallığa dönüş
2024 225. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2024 15:47
Diğer fantastik serilere göre çok underrated kalmış bir seri olduğunu düşünüyorum. Üçüncü kitapta artık Auren kendine geliyor ve asıl karakteri ortaya çıkıyor. İlk kitaptan beridir seriyle alakalı sevdiğim iki üç şey var bu kitapta iyice pekişti. Yazar risk almaktan korkmuyor ve devamını da getiriyor. Her final sonrası daha heyecanlı bitiyor ve sonraki kitap daha da iyi oluyor. Kötü karakterleri ve iyi karakterlerin dengesini de çok güzel koruyor mesela kraliçe tarafını okurken gerçekten sinir küpü olurken Auren kısmına gelince duygusallaşıyorum. Her açıdan kendini sevdiren ve beğendiren bir kitap, Özgür kitabı da ilk dönüm noktası olan kitap. Seriye devam edip etmemekte kararsız kalanlar kesinlikle devam etmeli yayınevi de saçma sapan serileri öne çıkaracağına Altın Tutsak serisinin pr tarafına biraz daha ağırlık vermeli ve daha hızlı çeviri yapılıp baskıya başlanmalı diye düşünüyorum. Kitabı orjinal dilinde okumak isteyenler ise biraz zorlanabilir ileri ingilizce gerektiriyor.
2025 19. kitabı
Seriye genel bir inceleme yapmak gerekirse ,öncellikle seri herkese hitap etmiyor. Seriyi sevmeyenlerin en önemli nedeni tabikide MİDAS . İlk kitapta Midas'ın davranışlarını ve Auren in ona saplantılı aşkı gerçekten insanı rahatsız ediyor.Ama yazar Auren in bu aşkını normalleştirmiyor ve okudukça neden Midas'a bu kadar bağlı olduğunu anlıyoruz. Auren in psikoljisinin çok iyi yansıtıldığını düşünüyorum.Seri ilerledikçe Auren in gözünün yavaş yavaş açılması ,Midas ın ne kadar iğrenç ve manipülatif bir adam olduğunu anlaması çok güzeldi.İlk kitabın sonunda Komutan Rip in hikayeye eklenmesiyle ana erkek karekterimizle tanışmış oluyoruz. Aralırındaki ilişki güzeldi ve rahatsız edici değildi. Kraliçe malina ya gelirsek , kendisini çok sevdim .Bölümleri en heycanlı olan kişi oydu.Ama en son Kraliçe malina nın yanında olan o ölüm hiç hoşuma gitmedi.Umarım o karekterin tek ölüm amacı Kraliçe Malina nın diğer adamla olması için değildir.Ve umarım diğer kitapta daha güçlü bir Kraliçe görürüz. Seri bu kitapta bitebilirmiş aslında ama daha üç kalın kitap daha var.Umarım yazar hikayeyi uzatıcam diye batırmaz

Raven KennedyYazar · 4 kitap
Raven Kennedy, kitaplara olan sevgisi onu kendi dünyalarını yaratmaya iten, doğup büyümüş bir California kızıdır. İlk dizisi, aşkı arayan bir aşk tanrısı hakkında bir romantizm fantezisiydi. O zamandan beri, yetişkinlere yönelik karanlık fantezi de dahil olmak üzere bir dizi türde yazmaya devam etti.