Altın Tutsak Serisi III

Ren Kitap
Ciltli

2024 28. kitabı
Okunma: 06 Kasım 2024 23:18
Duygularımı, düşüncelerimi nasıl anlatacağımı ya da anlatmaya nereden başlayacağımı bu sefer cidden bilemiyorum. Başından sonuna, tüm kitap boyunca o kadar çok duyguyu yaşadım, hissettim ki gerçekten
Fantastik
Kendi Yolunu Bulmak İçin Verilen Cesur Bir Mücadele
2024 172. kitabı
Kendini kilitli bir kafeste bulmak… Farkında olmadan çevremizde örülen görünmez parmaklıklar, bizi sınırlandıran korkular, başkalarının beklentileri… Bu hikaye, özgürlüğü arayan bir ruhun, kapana
2024 155. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2024 01:30
#özgür -RAVEN KENNEDY
2024 91. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2024 13:42
Bu üçüncü kitap tamamen "Tacı o takıyor olabilirdi ama onu altına dönüştüren bendim." alıntısı üzerine yazılmış gibi ve beni o kadar mutlu etti ki. Auren'ni güçlü bir kadın olarak okumak o kadar keyifliydi ki. Onun Midas'a kafa tuttuğu kısımlar benim kitapta favori sahnelerim... İki kitap boyunca Auren'in bu hallerini bekliyorduk. Midas kadının gücüyle her gösteriş yapacağı zaman Auren'in onu zora sokup rezil etmesi dkdk Midas, manülatif, entrikacı, doyumsuz bir pislik. Onun bir sihri olmasa da bu yeteneklerle harikalar yaratıyor. Midas'ı sevmesekte kabul edelim bir kötü karakter için mükemmel. O yüzden Auren ve Midas sahnelerinden bu kitapta aşırı keyif aldım kddk Ve bolca Auren ve Slade sahnesi okudum. Hem yakınlaşma hem baharatlı açıdan. Ayrıca kralın semerlerinden ayrı ayrı nefret ettiğimi belirtmek istiyorum. O kadar azimleri yokki bazen her şeyi hak ediyorsunuz diyorum ama neyse... Onun dışında son sahne zaten efsaneydi sırf onun için 5'i yapıştırmış olabilirim. Soluksuz okudum ve aşırı keyfi aldım. Bir sonraki kitap Slade'in krallığında geçecek sanırım. Hemen gelsin de okuyalım ben bu seriyi neden bu kadar seviyorlar anladım da... 5/5
2024 141. kitabı
Selamlar. Nasılsınız? Ben iyiyim çünkü aşık olduğum #altıntutsak serisinin üçüncü kitabıyla kavuştum ama ne kavuşma. İlk kitap ve hemen ardından gelen ikinci kitapta aslında Auren yani altın
2024 Okuma Raporları
2024 136. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2024 14:42
O bir erkekti. Bir kraldı. Sırları ve planları olan biriydi. Hatalarımı tekrarlamak istemiyordum ve tekrar incitmekten fazlasıyla korkuyordum. #kitapyorumu Özgür #theplatedprisoner" serisinin
Altının Ağırlığında Ezileceksiniz
2025 10. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2025 00:07
Ah Auren ah. Bu kitapta ortaya çıkan sırlar, Auren’in geçmişi (ve Allahın cezası Midas) beni mahvetti. Seri boyunca Auren’in bir noktada patlamasını bekledik, o kitap bu kitap oldu. Ama seriye devam ettikçe Auren Midas’a nasıl dayanmış cidden helal olsun dedim. Böyle bir manipülasyon şekli yok. Adamın şeytanın ruh ikizi. Tabii bu kitapta Midasla ilgili daha çok şey öğreniyoruz. Öğrendikçe delirip saçınızı başınızı yolasınız geliyor. Bu kitaptan bir puan kırmamın tek sebebi Kraliçe Malina kısmıydı. O kadar gereksiz, hikayede o kadar yeri olmayıp onun bakış açısından bir şeyler okumamız aşırı anlamsızdı. Yazar sonraki kitaplarda daha çok dahil edecek belli ki ama umursayan var mıdır, sanmam. Zaten yazar sizi birçok kısımla ilgili halihazırda merakta bırakıyor. Rip’in hikayesi, Dördüncü Krallık, feylerin son durumu (Yedinci Krallık), Auren’in anne-babası kim, Rip’in yakın adamlarının ayrıca hikayeleri (Lu’yu merak ediyorum mesela) gibi gibi liste uzar gider. Bunların yanında Malina’yı gram merak etmiyoruz yazarcım. Yazar son sözünde bu kitabı yazmada diğerlerine göre çok fazla zorlandığını yazmış. Ama emeğinin karşılığını kat be kat almış. Eline sağlık Ravenciğim. Yayınevinden ricamız diğer kitapların da bir an önce çevrilmesi. Sanırım toplam altı kitap var bizde daha üçü çevrilmiş. Türkçe başlayıp İnglizce devam etmek istemiyorum. Harika seri harika kitaplar. Tereddüt eden varsa düşünmeden alıp başlasın.
Roman-Edebiyat
2024 100. kitabı
Selam.Bugün sizlere #altıntutsakserisi ‘nin üçüncü kitabıyla geldim.Ben bu seriye bayılıyorum.Yazarın kaleminin güzelliğini anlatmama bile gerek yok. Sayfalar akıp gidiyor resmen.İlk iki kitaptan
2024 225. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2024 15:47
Diğer fantastik serilere göre çok underrated kalmış bir seri olduğunu düşünüyorum. Üçüncü kitapta artık Auren kendine geliyor ve asıl karakteri ortaya çıkıyor. İlk kitaptan beridir seriyle alakalı sevdiğim iki üç şey var bu kitapta iyice pekişti. Yazar risk almaktan korkmuyor ve devamını da getiriyor. Her final sonrası daha heyecanlı bitiyor ve sonraki kitap daha da iyi oluyor. Kötü karakterleri ve iyi karakterlerin dengesini de çok güzel koruyor mesela kraliçe tarafını okurken gerçekten sinir küpü olurken Auren kısmına gelince duygusallaşıyorum. Her açıdan kendini sevdiren ve beğendiren bir kitap, Özgür kitabı da ilk dönüm noktası olan kitap. Seriye devam edip etmemekte kararsız kalanlar kesinlikle devam etmeli yayınevi de saçma sapan serileri öne çıkaracağına Altın Tutsak serisinin pr tarafına biraz daha ağırlık vermeli ve daha hızlı çeviri yapılıp baskıya başlanmalı diye düşünüyorum. Kitabı orjinal dilinde okumak isteyenler ise biraz zorlanabilir ileri ingilizce gerektiriyor.
2025 19. kitabı
Seriye genel bir inceleme yapmak gerekirse ,öncellikle seri herkese hitap etmiyor. Seriyi sevmeyenlerin en önemli nedeni tabikide MİDAS . İlk kitapta Midas'ın davranışlarını ve Auren in ona saplantılı aşkı gerçekten insanı rahatsız ediyor.Ama yazar Auren in bu aşkını normalleştirmiyor ve okudukça neden Midas'a bu kadar bağlı olduğunu anlıyoruz. Auren in psikoljisinin çok iyi yansıtıldığını düşünüyorum.Seri ilerledikçe Auren in gözünün yavaş yavaş açılması ,Midas ın ne kadar iğrenç ve manipülatif bir adam olduğunu anlaması çok güzeldi.İlk kitabın sonunda Komutan Rip in hikayeye eklenmesiyle ana erkek karekterimizle tanışmış oluyoruz. Aralırındaki ilişki güzeldi ve rahatsız edici değildi. Kraliçe malina ya gelirsek , kendisini çok sevdim .Bölümleri en heycanlı olan kişi oydu.Ama en son Kraliçe malina nın yanında olan o ölüm hiç hoşuma gitmedi.Umarım o karekterin tek ölüm amacı Kraliçe Malina nın diğer adamla olması için değildir.Ve umarım diğer kitapta daha güçlü bir Kraliçe görürüz. Seri bu kitapta bitebilirmiş aslında ama daha üç kalın kitap daha var.Umarım yazar hikayeyi uzatıcam diye batırmaz

Raven KennedyYazar · 4 kitap
Raven Kennedy, kitaplara olan sevgisi onu kendi dünyalarını yaratmaya iten, doğup büyümüş bir California kızıdır. İlk dizisi, aşkı arayan bir aşk tanrısı hakkında bir romantizm fantezisiydi. O zamandan beri, yetişkinlere yönelik karanlık fantezi de dahil olmak üzere bir dizi türde yazmaya devam etti.