Puan vermedi·344 syf.····Okunma: 03 Eylül 2024 23:07 Kitabı son dönemlerde bu platformda sıkça okuyan kişi gördüğüm için okumak istedim.Pozitif psikoloji ve hayata daha olumlu bakmak adına evet güzel;ancak fazlaca sorgusuz sualsiz şükürkarlığı ve biatı vurguluyor.Desteklediğim ve katıldığım noktalar olmakla beraber karşı düşündüğüm de çok husus oldu.Her şeyi din,iman,Allah noktasına sorgusuzca bağlama durumu mevcut.Dinleri hiyerarşik kitlelerin kişisel çıkarları üzerine şekillendirdiğini düşünen biri olarak bu kitabı bu anlamda tek düze buldum.Japonya,Kanada,Küba,Hindistan vb farklı görüşlere mensup insanların okuduğunda nasıl düşüneceklerini düşündüm. Evet Allah inancı güzel hoş vurgulanmış,evet tevekküle de eyvallah;lakin bundan öte kitap daha kaderci bakış açısı içeriyor.Sandala bin o seni götürür vari;kürek çek, dümene yön ver olayı çok yok.O yüzden "şükür" güzel bir icraa,her şerde bir hayır var mantalitesi de kabulümüz;ama her şeyi tek nedenselliğe ve sonuçluğa bağlamak işin esası bana biraz kafamı yana sallayarak tebessüm ettirdi.Yine de olumlu bakabilmek adına içselleştirdiğim hususlar oldu mu oldu..Allah,tanrı imanından öte din kavramına ve belli bir dine yoğun duygular ile bağlı olan kişilerin daha doyum sağlayarak ve sayfa sayfa tatmin olarak okuyacağını düşünüyorum. Üzgünüm ben karşı veya farklı görüşleri okumayı seviyorum;ama tek düze,tek mantığı doğruymuş gibi sürekli deklare eden kitapları çok sevemiyorum.O yüzden pozitifliğe,şükretmeye ve hayatta başa gelenlerin bir anlamı olabileceği çıkarımına alkış ama perspektif biraz at gözlüğümsü olduğu için sınıfta kaldı benim için.