Puan vermedi·288 syf.····Okunma: 04 Eylül 2024 14:03 Ruhu dinlendirecek bir kitap arıyorsanız onlardan biri olabilir bu kitap. Mükemmel mi değil havada kalan ucu açık kalan şeyler var ama zaten amacı da bir sona ulaşmak değil hayatın gidişatında bizi zorlayan şeyler üzerine bir kesit sunmak gibi
daha çok. Para kazanmak için toplum tarafından kabul görmüş meslekler yapmak, hep tırmayalan insanlar olmak zorunda oluşumuza “ama bir dakika ben mutlu değilim ki mutlu da olmak gerek “ diyerek yaptığı işi değiştiren parayı amaç değil de araç gibi görmek isteyen insanların dünyasından bir bakış açısı sunmuş yazar bize. Dünyanın pek çok yerinde benzer örüntüler olsa da Kore kültürüne biraz hakim olan biri bilir ki orda ki iş hayatındaki baskı ast-üst ilişkisi çok yıpratıcı ve fazlasıyla da kabul görmüş durumda çünkü işlediğini düşünüyorlar sistemlerinin. Ses çıkaranlar da hala azınlık bence. O yüzden bu kitap benzer şeyleri yaşayanlar için belki bir küçük umut olmuştur, en azından yalnız olmadıklarına dair ya da yapamadıkları için bir tetikleyici