Hwang Bo-reum
Youngju her şeyi doğru yapmıştır; üniversiteye gitmiş, düzgün bir adamla evlenmiş, saygın bir işe girmiştir. Sonra bir anda her şey altüst olur. Tükenmişlik hissiyle eski hayatını terk eder, zirvedeki kariyerini bırakır, kocasından boşanır ve hayalinin peşinden gider. Bir kitapçı dükkânı açar... Youngju ve müşterileri, Seul’ün şirin bir mahallesinde kitapların arasına sığınırlar. Yalnız bir baristadan evli ama mutsuz bir ev hanımına ve Youngju’da özel bir şeyler olduğunu gören yazara kadar hepsinin geçmişinde hayal kırıklıkları vardır. Hyunam-Dong Kitabevi zamanla onların, hayatı nasıl yaşamaları gerektiğini öğrendiği yer haline gelir.
288 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Ocak 2022

9/10 puan verdi
ANI YAŞA, GÜNÜ YAKALA
Hyunam-Dong Kitabevi
”, hayatında köklü bir değişim yapmak isteyen bir kadın olan Yeongju’nun hikâyesini anlatıyor. Kendi kimliğini ve huzurunu arayan Yeongju, Seul’ün sakin bir mahallesinde açtığı kitabevinde yeni bir başlangıç yapar. Bu küçük mekân, sadece Yeongju’nun kendi geçmişiyle yüzleşmesine değil, aynı zamanda hayatlarına dokunduğu insanların
10/10 puan verdi
"Doğru düzgün nefes almaya vakit bulamadığımız günlük yaşamın koşuşturmasından uzak bir alan, daha becerikli olmamızı, daha hızlı olmamızı söyleyerek yakamıza yapışan dünyanın seslerinden kopabildiğimiz bir alan yaratmak istiyordum." Hwang Bo-reum Mükemmel bir kitapla geldim. Kitabımızın karakteri Youngju bu yaşına kadar her şeyi doğru yapmış iyi bir eğitim almış ,iyi bir adamla evlenmiştir. Ancak bu aynı çizgide devam eden hayatı onu boğmaya başlar . Youngju bu düz yaşamı bırakıp hayallerinin peşinden gitmeye karar verir. Hayalindeki Kitabevini Seul'da açar. Youngju kitabevi için elinden geleni yapar tempolu bir dönem geçirir. Ta ki Minjun gelene kadar.. Yalnız bir baristadan evli ama mutsuz bir ev hanımına ve Youngju 'da özel bir şeyler gören yazara kadar hepsinin geçmişinde hayal kırıklıkları vardır. Tam da burada kitaplar iyileştirici gücünü gösterir.
10/10 puan verdi
Kitabı kapağına göre yargılamamak her zaman geçerli bir durum değilmiş. Açıkçası bu kitabı kitapçıda gördüğümde kapağının cazibesine kapılarak aldım. Gerçi arkasını da okudum tabi ama normal şartlarda okuyacağım kitaplar hakkında inciğini cinciğini önceden araştıran biri olarak pek alışageldik bir durum değildi tabi benim için. Ve fakat kitabı
8/10 puan verdi
Son dönemde canım tatlı bir şeyler çektiğinde (ki bu sık başıma gelir) aynı şeyi yapıyorum: en basitinden bir pandispanya. Her yaptığımda da sadece dört-beş malzemenin bir araya gelip bu kadar lezzetli bir şey ortaya çıkarmasına şaşıyorum. Ve keyif almamız için illa büyük büyük şeylere ihtiyacımız olmadığına inanmamı sağlıyor bu. Hyunam-Dong Kitabevi gibi.. . Youngju başkalarının imrendiği düzenli bir hayata sahiptir ama her şeyi bir kenara bırakıp kitabevi açar. Bir mahalle arasında, çok da büyük olmayan bir kitabevi. İlk başlarda geleni gideni çok olmaz, sonra Youngju başka açılardan bakmaya başlar dükkanına. Orayı daha sıcak bir hale getirir yavaş yavaş. Müşterilerle, çalışanıyla, kahve servisleriyle ışıldar Hyunam-Dong Kitabevi. . Hayata dair kısacık ama sakin anların ne denli önemli olabileceğini biliyoruz birçoğumuz. Hwang Bo Reum da biliyor üstelik aktarabiliyor da! Her karakterinin kendi sesinin olduğu, okuru mekana dahil eden, başlangıç ve sonun değil sürecin tadına yoğunlaşan bir kitap Hyunam-Dong Kitabevi. Konfor alanıma hemen girip yerleşti bile.. Kitapları seven, cesur kararlar alabilen, bir fincan kahvenin gülümsetebildiği karakterler bana çok iyi geldi.. . Nilay Özeser çevirisiyle ~
10/10 puan verdi
Tek kelime ile ba-yıl-dımm. Bu güzel eseri okurken kitap ve kahve kokusunu buram buram hissedeceksiniz. Roman ağırlıklı kitap ve kahveyle ağırlıklı bölüm bölüm konularda mevcut. Ben çok sevdim kısaca özet geçeyim. - Karakterimiz youngju kocasından ayrılmış, yeni hayatında Huyunam Dong mahallesinde bir kitabevi açmıştır. Çok güzel dostlar edinmiştir. Yanına kahve yapmak için barista Minjunu almıştır. Birlikte işlere koyulmuşlar ve bir süre sonra bir kadının kitabevine gelip örgü ördüğünü görürler. Daha sonra kadın ördüklerini kitabevine bağış yapmaya karar verir. Hep birlikte çeşitli etkinlikler düzenlerler. Birçok yeni insanlar tanırlar.. Hepsinin hayatların da hayal kırıklığı vardır. Kısa kısa karakterlerin hayatlarını da anlatmış yazarımız.. Youngju için yeni hayatı imrenilecek kadar güzel. ♡♡♡♡♡♡♡♡♡
10/10 puan verdi
Hyunam-Dong Kitapevi; okuyucunun içsel dünyasına temas eden çıkarımları, başarısızlık ve yetersizlik düşünceleri ile şekillenen anlam arayışı, mutluluğun tanımı , toplumun başarı algısını temsil eden çalışma koşulları ve anla bağlantı kurmanın yaşantılara kattığı değer gibi olguları kitapların ve kahvelerin büyüleyici dünyası ile harmanlayan;
Puan vermedi
Çok beğendim çok.. Kitabın kapağı sanki
Küçük Mucizeler Dükkanı
Küçük Mucizeler Dükkanı
kitabını anımsatmıyor mu? Çocukken annelerimizin yaptığı; evi saran havuçlu tarçınlı kek ve kahve kokusunun belleğimizde bıraktığı o müthiş anı hep hatırlarız ya bu kitap da benim için böyle kalacak.. Kitabı bitirince tam olarak bunu hissettim; “Kitapların zihinde değil, bedende yer edindiği
Puan vermedi
İnsanın hayatı, insanın hayalleridir...
"Kendi yürüyüşümüzü bulun. Kendi adımlarınızı, hızınız ve yönünüzü. Istediğiniz gibi!" Bir kitabı alıyorsunuz elinize ve sayfalarında, satırlarında, cümlelerinde siz varsınız! Yıllardır hayalini kurduğum rengini, dekorasyonunu, her bir noktasını, etkinliklerini tasarladığım hayalin bir kitapta gerçek olduğunu görmek tesadüf olabilir mi? Öyle bir mekan ki kitap kokusuyla kahve kokusunun iç içe geçtiği duvarlarında her birimizden bir parça olan kitapların gülümsemesi, yeni hayatlara, hayallere açılan küçük ferah, nezih ama kocaman bir dünya. Adımını atan insanların saatlerce kendinden geçerek kendini bulabileceği, saygıyla karşılanan, Sımsıcak bir gülümseme ile selamlanan ilgi alanlarına göre kitap tavsiye eden veya kitap seçerken onlara yol gösteren minicik notlar. Bir çok kitap sever insanın hayali olsa gerek ve benimde...
Hyunam-Dong Kitabevi
kitabı; hayalini kurduğum, adını bile koydugum kitap kafem'in satırlara dökülmüş bir hali beni sımsıcak karşılayan sarıp sarmalayan. Ben kitabı okumadım içinde yaşadım. Hayalini gerçekleştiren bir kadın; yazar dersleri, yazar söyleyişleri, yapılan Kahvenin tadı, birbirlerinin yaralarına dokunmadan edilen sohbetler, yaşanmışlıkları saygıyla kabullenen insanlar, birbirlerinin gelişimini, hayallerinin gerçekleşmesine destek olan bir ortam... Herkesin herkesi olduğu gibi kabul ettiği yaşanası bir dünya! Keyifle okuyacağınız Sımsıcak bir kitap. Keyifli okumalar.
%30 (87/288)
Puan vermedi
Okuduğum kısım boyunca hep bir şey olsun diye bekledim ama tık yok. Devamlı kitabevi sahibinin, baristanın ve müşterilerin hayat sorunlarını okuyoruz. Diyaloglar "su iç, mutlu ol, sağlıklı yaşa" kıvamında. Çok kişisel gelişim kitabı gibi hissettirdi. Oturup her sayfasının alıntılayın diye yazılmış. Benden buraya kadar.
8/10 puan verdi
Huzur dolu bir kitap
Hani bazı kitaplar vardır içinde bir sıcaklık, bir muhabbet, bir huzur olan. Hyunam-Dong Kitabevi işte öyle bir kitap. Youngju herşeyi geride bırakarak hayali olan kitabevini açmıştır. Bu kitapevinde çalışan, kitabevinin müdavimi olan 4-5 insan etrafında dönen bir hikaye. Okurken kitabevinin müdavimi oluyorsunuz ve kendinizi yan koltukta oturup o insanların arasındaki muhabbeti dinliyor buluyorsunuz. Hatta muhabbetlere ortak olmak istiyorsunuz. Kitabevlerini gezmeyi seviyorsanız mutlaka okuyun. İnsanın zihnini dinlendiren, huzur veren bir kitap.
Hyunam-Dong KitabeviHwang Bo-reum · Athica Yayınları · 20247,9bin okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.