·144 syf.····Okunma: 05 Eylül 2024 00:00 Kitap, bir seri katilin alzheimer hastası olmasından sonra yaşadıkları ve tuhaftır ki ânı hatirlamamasına karşılık geçmişte işlediği cinayetleri detaylarıyla birlikte hatırlayabiliyor olması sonucunda bilinç akışı yöntemi, psikolojik çözümlemeler ve diyaloglarla ilerliyor.
Alzheimer hastalığının etkileri sonucunda okurken kahramanımıza bazen üzülüyor bazen öfkelenebiliyoruz ama yazar geçmişi gelecekle iyi harmanlıyor ve gerçekleri katilin ağzından o kadar normal aktarıyor ki bir vicdan karmaşası yaşatıyor.Zaten kahramanımız da bunu şöyle aktarıyor: "Utanç, kişinin kendi kendine utanmasıdır.Suçluluk duygusunun temelinde başkası vardır, kişinin kendisinin dışında.Başkasına rezil olma."
Çok başarılı işlenen bu anti kahramanımız kitabın sonunda bir sürprizle karşılaştırıyor bizi.Yaşadığı bu zihin bulanıklığı hem kendi gerçeklerini hem bizim inandıklarımızı sorgulatıyor.
Hangisi doğru olsa daha iyiydi?
Belki hiçbiri.
Ama kahramanımızın zihniyle ördüğü parmaklıkların ardında yalnız olmadığını biliyorum. Kitabı okuyan herkes muhakkak oraya konuk oluyor.
Kahramanımız Byıonğsu Kim'in zihnine konuk olmak isteyenlere tavsiye edilir.
Keyifli okumalar.