2024 14. kitabı
İçimizdeki şeytan /Sabahattin Ali Edebiyatımızın, değeri sonradan bilinen ve şüphesiz en iyi kalemlerinden biri Sabahattin Ali. Yazarın diğer kitaplarının Kürk Mantolu Madonna’nın popülaritesinin gölgesinde kaldığını ve onlara haksızlık edildiğini düşünüyorum. Sabahattin Ali çok özel bir kalem; her karakteri tahlil etme biçimi içinde bulundukları ruh hallerini, düşüncelerini, duygularını öyle özenle seçilmiş kelimelerle cümleler haline getirmiş ki kitabı okurken süslü betimlemlerden ziyade her karakteri yaşıyor, her karakterde kendinizden bir parça görüyorsunuz. Özelde sevginin hiçbir zaman yeterli olmadığını, hayatın çetrefilli olduğunu, insanın sevmek-sevilmek ihtiyacının ötesinde anlaşılmak ihtiyacı olduğunu ve gerçek sevginin sahiplenmek değil yeri geldiğinde bırakabilmek olduğunu bu kitapta özetle görmeniz mümkün, öte yandan kitabın ismini de taşıyan "İçimizdeki Şeytan" ile ilgili hususu da paylaşmak isterim ki bu durum aslında kitabın da bir nevi özetini betimler nitelikte. Tavsiye edebileceğim müthiş bir şaheser Kesinlikle okumalısınız . Eserin sonuna doğru gözleriniz dolacaktır Saygılar "Sana kızgın değilim. Sana kızmayacak kadar seni iyi tanıyorum. Sonra seni seviyorum. Neden sevdiğimi bilmeden seviyorum. Bu sevgiyi her gittiğim yere beraber götüreceğim. Allahaısmarladık"
Alıntı
İçimizdeki ŞeytanSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2019209bin okunma
1 +1'leme
4.881 Gösterim
Kanuni olarak ölümünden sonra 70 yıl geçtiği için Sabahattin Ali tekrar ünlü oldu. Eserleri telifsiz yayınlanıyor çünkü
Açıkçası bu kitabı Kürk Mantolu Madonna 'dan daha çok beğenmiştim
Murat