Metatron’un sesi diyor ki: Kıyamet Gösterisi
2024 106. kitabı
Okunma: 07 Eylül 2024 20:20
Kıyamet’in kopacağını bilen kozmik güçler en basiti ile melekler ve şeytanlardır. En azından ben öyle sanıyordum. Bir de Deccal var ki işin içinde kehanetler onu çok ciddi tanıtmış. Oysa çok tatlı bir oğlan çocuğu. Melek Aziraphale ve İblis Crowley ana karakterlerimiz. Cennet ve Cehennem arasında oynan bir oyun ve kazanılacak tek bir zafer var. Ama onlar sadece Dünya’da yaşamak, araba kullanmak, kitap koleksiyonu yapmak, en güzel müziklerin tadını enfes yemekler yiyerek geçirmeyi istiyorlar. Dolayısıyla kıyametin kopmasından rahatsızlar. Bakalım bu büyük planı durdurup istediklerini yapabilecekler mi? İkisini de kendi birimi olan Cennet ve Cehennem yakalarsa büyük cezalar alacaklar hem de. Bu kehaneti (kıyametin geliş tarihini) en doğru tahmin edebilen, 1655 yılında ‘Cadı Agnes Çatlak’ adında biri. Ve alametler bir bir gerçekleşiyor. Kraken uyanıyor. Kurbağa yağmurları başlıyor. Bora’lar şehirleri alt üst ediyor. Ve cehennem tazısı Deccal’i bulmak için salıveriliyor. Bu kaos nasıl son bulacak? Cadıların olduğu, masaya haritaların serildiği ve mumların yakılıp rün seanslarının olduğu bir ‘Son Akşam Yemeği’ tiratında ilerlerken zaman insanların elektriğine acımıyor. Neil Gaiman ve Sör Terry Pratchett tarafından ortak kaleme alınan “Kıyamet Gösterisi” yaratıcılığıyla, akıcılığıyla ve doğa üstünü böylesine hem komik öğelerle hem de kutsal kitaplardaki ciddiyeti ile aynı anda anlatmayı başarabilmiş şaşırtıcı bir roman. Edebi anlatımı oldukça yüksek ve dil bilgisi bakımından dikkatli olması da çok hoşuma gitti. Kıyameti başlatmak tehlikeli olabilir. Sakın evde denemeyiniz. Kıyamet Gösterisi
Edebiyat & Roman
Kıyamet GösterisiNeil Gaiman · İthaki Yayınları · 2021799 okunma
1.073 Gösterim
Listeme aldım
Merve
Umarım siz de severek okursunuz.