Renklerden Moru Renklerden mor... Oldum olası en sevdiğim renk. Ortaokul yıllarımdan beri bana biri hediye alacak olsa hiç düşünmez, mor gördüğü her ne varsa onu tercih ederdi. Üniversite yıllarımda ya tokamdan çorabıma, çizmelerime kadar mora boyanırdım, bazen de devrim yeşili. Bu 2 renk vazgeçilmez oldu yıllarca benim için, hâlâ da öyle. Fark etmeden, mor tercih ediyorum. Sanırım, almak istediğim o bass'ın da morunu arıyorum farkında olarak yada olmayarak. Tuhaf ama kitabı e-kitap olarak gördüğüm anda, evet ya bu, okumalıyım dedim. Aslında kitapların kapaklari yada adlarıyla çok ilgilenmem çünkü içerik her zaman ters köşe yapmaya hazır olabilir. Okumaya başladım ama konusuna vs bakmadan, hiç incelemeden, birçok kitapta yaptığım gibi, belki olumlu olumsuz erken bir yargıya varmayayım diye. Mor, gerçekten hala en sevdiğim renksin galiba. Kırmızı kadar keskin, mavi kadar serin 2 şahane rengin karışımı. Kitaba gelince, kırılgan, naif, hassas. Spoilera gerek yok, akıp gidiyor, bir çırpıda okunuyor. Düz yazı niteliğinde, bir nevi şezlong kitabı gibi ama uyandırdığı müthiş bir hassasiyet bende.
Renklerden MoruAlice Walker · Doğan Yayınları · 20191,081 okunma