·496 syf.····Okunma: 08 Eylül 2024 00:00 Merhaba!
Öncelikle tam sonbahar kış mevsimlerine uygun bir kitap. Kesinlikle kötü değil ama mükemmel de değil ortalama. Kütüphanede çırak olarak çalışan, ailesi olmayan, kitaplarla konuşabilen bir kız ve asil bir aileden gelen büyücü bir sihirzade. Bunların hayatları bir noktada birleşiyor. Son derece sürükleyici elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir kitap okumanızı tavsiye ederim aynı zamanda da bitmek bilmedi tam diyoruz ortalık sakinleşti yine bir kaos. Keşke daha çok kütüphanede geçen tatlı sıcak kısımlar olsaydı kitap tam öyle bir enerji veriyor. Ama olayların arkası bir türlü kesilmedi. Elizabeth yeter artık otur oturduğun yerde demek istedim sürekli dünyayı kurtarmaya çalışıyor ama çok güçlü ve kimseye bel bağlamayan tam bir ana karakterdi. Her kitaba lazım böyle biri.
Beğenmediğim kısımlara gelirsek ilk olarak kitaba harita gerekiyordu mekanların isimlerini kitabın sonuna kadar kafamda oturtamadım. Olaylar arasında kopukluklar vardı. Bu kimdi bura neredeydi diye düşünmenin yanı sıra şuan noluyor ne zaman buraya geldik diyorsunuz. Bir kaç paragraf sonra anlaşılır hale gelse de en ufak dikkatiniz dağıldığında kafa karışıklığı oluyor. Yazımdan kaynaklanan ufak bir sıkıntı var. Benim için çok fazla sihirli yaratık ve yan karakter bulunan bir kitap. Ben mi dikkatsiz okuyorum bilmiyorum ama kim kimdi görevi neydi asla aklımda tutamadım.
Yine de bunlar okurken göze batmayan durumlar bence tolare edilebilirdi çünkü kitabın atmosferi mükemmel.